Ξεκίνησε η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο διαπιστωμένο κοίτασμα φυσικού αερίου, Anchois στο Μαρόκο, στον Ατλαντικό από την Energean, σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στο LinkedIn.

Η ανάρτηση της Energean στο LinkedIn

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε πρόοδο στο έργο μας στο Μαρόκο. Το πλοίο Stena Forth βρίσκεται στην περιοχή και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες γεώτρησης στο πηγάδι Anchois-3.

Το έργο φυσικού αερίου Anchois έχει συναρπαστικές δυνατότητες. Με 18 δισ. κυβικά μέτρα είναι η μεγαλύτερη μη ανεπτυγμένη ανακάλυψη του Μαρόκου, με επιπλέον 21 δισ. κυβικά μέτρα μη διανοιγμένων πιθανών πόρων που προσφέρουν σημαντικές προοπτικές.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αέριο αυτό θα μπορούσε να συμβάλει σε μια πιο ασφαλή και βιώσιμη ενεργειακή δυναμική του Μαρόκου. Η εγχώρια παραγωγή – οπουδήποτε στον κόσμο – τείνει να είναι και πιο ασφαλής και πιο βιώσιμη. Ελπίζουμε ότι αυτό σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ενεργειακή ανάπτυξη του Μαρόκου, το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης άνθρακα και θα υποστηρίξει την πολιτική βιώσιμης βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας.

Ανυπομονούμε να παρέχουμε περαιτέρω ενημερώσεις καθώς το έργο εξελίσσεται».

Διαβάστε ακόμη