Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσουν και πάλι μετά από διακοπή αρκετών εβδομάδων, τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Την απάντηση έδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Γιάννη Τσίμαρη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με βάση την απάντηση, προβλέπεται η κατασκευή 4,5 χιλιομέτρων Δικτύου Μέσης Πίεσης το έτος 2024 και 10 χιλιομέτρων Δικτύου Χαμηλής Πίεσης για το ίδιο έτος, στο Δήμο Ιωαννίνων. Για τα έτη 2025-2028 προβλέπεται η ανάπτυξη 122 χιλιομέτρων Δικτύου Χαμηλής Πίεσης.

Σε σχέση με την πορεία εξέλιξης των έργων για τις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου, προκύπτει ότι για την Άρτα και την Πρέβεζα , οι διαγωνιστικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη. Όσον αφορά την Ηγουμενίτσα, πρόκειται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου. Το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκατ. και προθεσμία παραλαβής των προσφορών έχει οριστεί η 20η Σεπτεμβρίου 2024. Η διάρκεια κατασκευής του έργου έχει οριστεί σε 11 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Διαβάστε ακόμη