Η κοινοπραξία που βρίσκεται πίσω από το υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Λεβιάθαν στο Ισραήλ ενέκρινε μια σημαντική επένδυση για την ενίσχυση της παραγωγής. Οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένων των NewMed Energy, Chevron και Ratio Energies, θα διαθέσουν 429 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της δυναμικότητας του κοιτάσματος.

Η επέκταση αυτή αποσκοπεί στην αύξηση της ετήσιας παραγωγής φυσικού αερίου από τα σημερινά 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σε 21 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Η αρχική φάση του έργου θα επικεντρωθεί στον σχεδιασμό του μετωπικού σχεδιασμού, ένα κρίσιμο βήμα στη διαδικασία ανάπτυξης.

Το Λεβιάθαν, ένα κολοσσιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου σε μεγάλα βάθη της θάλασσας, άρχισε να λειτουργεί στα τέλη του 2019. Η πρόσθετη παραγωγή φυσικού αερίου αναμένεται να ενισχύσει τη θέση του Ισραήλ ως βασικού προμηθευτή ενέργειας στην περιοχή, καλύπτοντας την αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση και διευκολύνοντας τις εξαγωγές σε γειτονικές χώρες όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία. Το έργο θεωρείται επίσης καταλύτης για περαιτέρω επενδύσεις στην οικονομία του Ισραήλ.

Ενώ η επέκταση υπόσχεται σημαντικά οφέλη, είναι σημαντικό να παρακολουθούνται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της και να διασφαλίζονται βιώσιμες πρακτικές καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του έργου.

Διαβάστε ακόμη