Ο όμιλος MET Group, με έδρα την Ελβετία, προχώρησε σε μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς LNG FOB (Free-On-Board), υπογράφοντας δεκαετή συμφωνία με τη Shell. Πρωταρχικός στόχος της MET είναι να προμηθεύει τους ευρωπαίους πελάτες της με αμερικανικό LNG, αναφέρει το ceenergy.news.

Μέσω της μακροχρόνιας σύμβασης με τη Shell, ο Όμιλος ΜΕΤ θα διαφοροποιήσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο προμηθειών LNG για να διασφαλίσει την ασφάλεια εφοδιασμού των πελατών του σε όλη την Ευρώπη, που κυμαίνονται από τη δική του ζήτηση σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου έως τις ενεργοβόρες βιομηχανικές εταιρείες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Όπως εξήγησε η ΜΕΤ, παράλληλα με την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου της ΜΕΤ, αυτή η ευέλικτη προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου επιτρέπει τις φιλοδοξίες της για διαφοροποίηση, επιτρέποντας στην εταιρεία να επεκτείνει το γεωγραφικό της πεδίο σε νέες περιοχές, όπως η Ασία.

Ο György Vargha, Διευθύνων Σύμβουλος της MET International AG, δήλωσε: «Η MET International AG είναι μια εταιρεία που διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο φυσικού αερίου: Η μακροπρόθεσμη πηγή FOB ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική της MET για το LNG. Διαθέτουμε μια ποικιλόμορφη ευρωπαϊκή θέση στα μεταγενέστερα στάδια που βασίζεται σε ένα χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας επαναεριοποίησης σε όλη την Ευρώπη, βελτιστοποιώντας τις απαιτήσεις μας στα μεταγενέστερα στάδια με ευέλικτες πηγές εφοδιασμού. Ως φυσικό επόμενο βήμα, έχουμε εισέλθει σε μια μακροπρόθεσμη θέση FOB που επιτρέπει τη διαφοροποίηση στις παγκόσμιες αγορές LNG».

Ο Tom Summers, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Shell LNG Marketing and Trading, πρόσθεσε: «Το LNG διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην παροχή ενεργειακής ασφάλειας και συμφωνίες όπως αυτή συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την MET Group για να καλύψουμε τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο και να συμβάλουμε στην κάλυψη των αναγκών της ποικίλης πελατειακής της βάσης».

Η ΜΕΤ διαθέτει μία από τις πιο διαφοροποιημένες δομές εισαγωγής LNG από γεωγραφική άποψη στην Ευρώπη. Η ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία διαθέτει μακροπρόθεσμες κρατήσεις δυναμικότητας επαναεριοποίησης στη Γερμανία, την Κροατία και την Ισπανία και έχει εισάγει σε 8 διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια – μεταξύ άλλων γύρω από τη Μεσόγειο (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Ισπανία), τη Βορειοδυτική Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γερμανία) και τη Σκανδιναβική περιοχή (Φινλανδία). Το 2023, η ΜΕΤ παρέδωσε περισσότερα από 30 φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη