Την Παρασκευή 12 Ιουλίου θα εγκαινιαστεί από τον ΔΕΣΦΑ ο νέος σταθμός αεροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, μέσω του οποίου θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο το τοπικό δίκτυο της περιοχής. Η τροφοδοσία θα γίνεται με βυτιοφόρα.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την έλευση του φυσικού αερίου. Λίγο νοτιότερα, οι δήμαρχοι των δήμων Σερβίων Βελβεντού και Βοΐου τοποθετήθηκαν πρόσφατα για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή τους. Από τα έργα που θα γίνουν θα εξυπηρετηθούν περίπου 1.200 καταναλωτές, είτε πρόκειται για οικιακούς καταναλωτές, είτε για εμπορικούς, ή για βιομηχανικούς πελάτες.

Όπως ανέφεραν οι Χρήστος Ελευθερίου, Μανώλης Στεργίου και Χρήστος Ζευκλής έγινε μια προσπάθεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είχε θετική κατάληξη και χαρακτήρισαν το έργο σημαντικό για την περιοχή τους στην κατεύθυνση της φθηνής θέρμανσης για τους κατοίκους. Έκαναν ανοιχτό κάλεσμα προς τους κατοίκους της περιοχής να συμπληρώσουν αιτήσεις σύνδεσης ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί πλήρως το έργο. Στόχος είναι να επωφεληθούν από το έργο: το Βελβεντό, τα Σέρβια, το Πλατανόρρευμα, η Καστανιά, η Νέα Λάβα, η Σιάτιστα και η Νεάπολη. Εντός του 2024 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπτυξη του δικτύου.

Διαβάστε ακόμη