Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας έδωσαν εντολή στις αρμόδιες εταιρείες των δύο χωρών να συμφωνήσουν σχετικά με τους όρους προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Power of Siberia 2 «το συντομότερο δυνατό», μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Αστάνα την Τετάρτη.

Μετά τη συνάντηση, ο Νόβακ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το έργο Power of Siberia 2 «επίσης συζητήθηκε και υποστηρίχθηκε».

«Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε τους όρους και τις παραμέτρους. Έχουν δοθεί οδηγίες να το κάνουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Νόβακ.

Ο Νόβακ δεν διευκρίνισε πιθανές προθεσμίες για την υπογραφή της σύμβασης ή την έναρξη των προμηθειών: «Κανείς δεν δίνει ημερομηνία [για την υπογραφή της σύμβασης], διότι πρόκειται για διαδικασία διαπραγμάτευσης». Το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των προμηθειών είναι «αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών και των δύο εταιρειών», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη