Η κρατική πετρελαϊκή της Σαουδικής ΑραβίαςSaudi Aramco υπέγραψε συμβόλαια για τη δεύτερη φάση της επέκτασης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Τζαφούρα, αλλά και για την τρίτη φάση επέκτασης του κεντρικού δικτύου φυσικού αερίου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Ekhbariya TV.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής, ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν αποκάλυψε ότι η τρέχουσα χωρητικότητα του κύριου δικτύου φυσικού αερίου είναι περίπου 4.000 χιλιόμετρα. «Το έργο θα συνδεθεί με 40 εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και επεξεργασίας νερού, καθώς και μονάδες και εργοστάσια παραγωγής πετροχημικών προϊόντων», δήλωσε στο περιθώριο της τελετής υπογραφής.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι έχουν συνεργαστεί με την Aramco για την ανάπτυξη και την αύξηση των έργων έρευνας και γεώτρησης φυσικού αερίου. «Επιδιώκουμε επίσης να επεκταθούμε, λαμβάνοντας υπόψη τις επεκτάσεις που θα έρθουν στην οικονομία μας μετά το 2030, και έχουμε καθήκον να αρχίσουμε να εργαζόμαστε γι’ αυτές από τώρα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους στόχους του 2040», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη