Ο αμερικανικός πάροχος υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) NextDecade υπέγραψε μη δεσμευτική συμφωνία με τη Saudi Aramco για την προμήθεια 1,2 εκατομμυρίων τόνων ετησίως (MTPA) LNG για 20 χρόνια, δήλωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη, 13 Ιουνίου.

Η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Aramco επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, η οποία αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως κατά 50% έως το 2030, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η δυναμικότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου πρόκειται να διπλασιαστεί σχεδόν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τους όρους, το LNG θα προμηθεύεται από την τέταρτη σειρά υγροποίησης στην εγκατάσταση Rio Grande LNG της NextDecade στο λιμάνι Brownsville του Τέξας των ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Reuters ανέφερε ότι η Aramco βρισκόταν σε συνομιλίες με την NextDecade, καθώς και με την αμερικανική εταιρεία Tellurian για δύο ξεχωριστά έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς η σαουδαραβική εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει την εμπορία και την παραγωγή φυσικού αερίου.

Η Aramco και η NextDecade δήλωσαν ότι βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης μιας δεσμευτικής συμφωνίας, η οποία θα ισχύει με την επιφύλαξη μιας θετικής τελικής επενδυτικής απόφασης για το Train 4, την οποία η NextDecade δήλωσε ότι αναμένει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Τον Μάιο, η Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) δήλωσε ότι είχε αποκτήσει ποσοστό 11,7% στη φάση 1 του έργου LNG της NextDecade, το οποίο περιελάμβανε τις τρεις πρώτες σειρές υγροποίησης, και συμφώνησε σε μια 20ετή συμφωνία προμήθειας για την τέταρτη σειρά.

Διαβάστε ακόμη