Η Τουρκική Εταιρεία Αγωγών Πετρελαίου (BOTAS), η SOCAR και η Εταιρεία Παροχής Αερίου του Αζερμπαϊτζάν (AGSC) συμφώνησαν να παραταθεί η σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου που έληγε στα τέλη του τρέχοντος έτους, μέχρι το τέλος του 2030.

Η παρατεταμένη συμφωνία φυσικού αερίου Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας καλύπτει την παράδοση 3,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (κ.μ.) φυσικού αερίου ετησίως στην Τουρκία μέχρι το 2030, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της SOCAR.

Όπως σημειώνει το aa.com, η Turkish Petroleum Pipeline Corporation (BOTAS), η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR και η Azerbaijan Gas Supply Company (AGSC) υπέγραψαν τη συμφωνία για την προμήθεια και ανταλλαγή φυσικού αερίου στις 4 Ιουνίου κατά την έναρξη της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Κασπίας κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ενέργειας του Μπακού, η οποία διαρκεί από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου.

Ο Alparslan Bayraktar, υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, και ο Mikayil Jabbarov, υπουργός Οικονομίας του Αζερμπαϊτζάν, συμμετείχαν στην τελετή υπογραφής της επέκτασης της συμφωνίας για το φυσικό αέριο.

BOTAS και SOCAR  υπέγραψαν 4 ακόμη συμφωνίες

Η BOTAS και η SOCAR υπέγραψαν επίσης τέσσερις συμφωνίες για την παράδοση και την ανταλλαγή φυσικού αερίου.

«Με τις τέσσερις συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ της BOTAS και της SOCAR, το αζέρικο φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στην Ευρώπη και το Ναχτσιβάν μέσω της Τουρκίας και το φυσικό αέριο του Τουρκμενιστάν θα παραδίδεται στη χώρα μας», επιβεβαίωσε ο Bayraktar στον λογαριασμό του στο X.

«Υπογράψαμε επίσης την παράταση της συμφωνίας προμήθειας φυσικού αερίου μεταξύ της BOTAS και της AGSC, η οποία λήγει φέτος, μέχρι το τέλος του 2030. Ελπίζω ότι αυτές οι συμφωνίες θα είναι επωφελείς για τις δύο αδελφές χώρες», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη