Η Woodside θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων για το εμβληματικό έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Scarborough από την κρατική Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC.UL), δήλωσε την Πέμπτη ο αυστραλιανός ενεργειακός γίγαντας, σύμφωνα με το Reuters.

Το Scarborough, ένα έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου ύψους 12 δισ. δολαρίων στη Δυτική Αυστραλία, βρίσκεται πρόσφατα στο στόχαστρο των Ασιατών αγοραστών που επιθυμούν να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμο εφοδιασμό με φυσικό αέριο.

Η Woodside τον Φεβρουάριο κατέληξε σε συμφωνία ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για την πώληση μεριδίου 15,1% στο έργο στον μεγαλύτερο παραγωγό ενέργειας της Ιαπωνίας, την Jera Co.

Η Ιαπωνία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο και αυτή τη στιγμή κινείται για να στηρίξει περισσότερο φυσικό αέριο μετά την ενεργειακή κρίση του 2022, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση της χώρας να πιέσει τις εταιρείες να επενδύσουν σε έργα.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας τον Μάιο παρουσίασε μια στρατηγική για την ενίσχυση της ανάπτυξης του φυσικού αερίου παρά τη δέσμευση της χώρας για καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, υποδεικνύοντας την αυξανόμενη ζήτηση από τους ασιατικούς εταίρους.

Η χρηματοδότηση έρχεται σε μια στιγμή που τα στελέχη του κλάδου του φυσικού αερίου στην Αυστραλία ζητούν περισσότερα μέτρα για να επαναφέρουν ένα επενδυτικό περιβάλλον που έχει πληγεί από μια σειρά κρατικών παρεμβάσεων σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η άνοδος των τιμών της ενέργειας και να ενισχυθεί η εγχώρια προσφορά.

Το εμβληματικό έργο της Woodside πρόκειται να παράγει έως και 8 εκατομμύρια τόνους καυσίμου ετησίως και πρόσφατα αποτέλεσε στόχο των ακτιβιστών για το κλίμα εν μέσω της παγκόσμιας στροφής προς καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη