Οι τιμές spot υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ασία αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς οι εισαγωγείς της περιοχής συνέχισαν να παραδίδουν φορτία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το σημείο αναφοράς της Βόρειας Ασίας διαπραγματευόταν περίπου στα 11,5 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σύμφωνα με εμπόρους με γνώση του θέματος. Οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο από 10% την τελευταία εβδομάδα, αναφέρει το Bloomberg.

Οι κινήσεις των ασιατικών εισαγωγέων, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, για την αναπλήρωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου ενόψει του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο επιτείνουν τη στενότητα της προσφοράς που προκαλείται από τις διαταραχές στις εγκαταστάσεις στη Μαλαισία και την Αυστραλία. Ένας καύσωνας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία έχει ενισχύσει τη ζήτηση LNG, και ακόμη και οι εισαγωγείς στην Ινδία – όπου το φυσικό αέριο παίζει μόνο ένα μικρό ρόλο στο μείγμα ενέργειας – αγόραζαν φορτία

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα συνεχιστεί η αγορά, καθώς το άλμα στις τιμές σημαίνει ότι οι εναλλακτικές λύσεις είναι πλέον πιο αποδοτικές στις αναδυόμενες αγορές. Οι κινεζικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επιλέξουν φθηνότερο εγχώριο φυσικό αέριο, ενώ οι ινδικές βιομηχανίες μπορεί να επιλέξουν προϊόντα πετρελαίου αντί για LNG.

Διαβάστε ακόμη