Σταθερή στο σχέδιο ανάπτυξης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου παραμένει η Italgas, όπως τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ομίλου, Πάολο Γκάλο.

Όπως έχει αναφέρει πρόσφατα ο επικεφαλής της Italgas, μητρική της enaon EDA (πρώην ΔΕΔΑ), οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα ανέλθουν φέτος στα 180 εκατ. ευρώ, από 106 εκατ. ευρώ το 2023, ενώ το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Italgas στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 900 εκατ. ευρώ.

Κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, ο κ. Γκάλο αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει σταθερά και εδραιωμένα σχέδια για τα επόμενα χρόνια. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε αυτά που έχουμε ήδη ανακοινώσει. Φιλοδοξία μας είναι να φέρουμε τις ελληνικές υποδομές στο ίδιο επίπεδο με τις δικές μας στην Ιταλία και να αναπτυχθούμε ταχύτερα χάρη στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας που έχει ήδη ξεκινήσει», είπε.

«Στην Ελλάδα, θα χρειαστεί ακόμη λίγος χρόνος για να φτάσουμε στο επίπεδο της ιταλικής ανάπτυξης, αλλά προχωράμε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν και ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2025 οι εταιρείες μας να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τις ιταλικές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε στη χώρα και σύντομα οι δραστηριότητες θα έχουν φτάσει σε επίπεδο κερδοφορίας παρόμοιο με αυτό των άλλων εταιρειών του ομίλου».

Διαβάστε ακόμη