Η εταιρεία κοινής ωφέλειας CPS Energy δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αγοράσει μονάδες φυσικού αερίου στο Κόρπους Κρίστι και στο Λαρέντο στο Τέξας από την Talen Energy έναντι 785 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Η Talen Energy Supply, μια μονάδα της Talen Energy Corp που κατέχει αρκετούς από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της, το 2022 είχε λάβει δικαστική άδεια για να αρχίσει να ζητά ψήφους πιστωτών για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της πτώχευσης. Πέρυσι, ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωση.

Η εξαγορά προσθέτει στο δυναμικό της CPS χαρτοφυλάκιο παραγωγής 1.710 μεγαβάτ (MW), που βρίσκεται στη νότια ζώνη του Συμβουλίου Ηλεκτρικής Αξιοπιστίας του Τέξας (ERCOT).

Ευθυγραμμίζεται επίσης με το σχέδιο της εταιρείας να αποσύρει παλαιότερες μονάδες και να προσθέσει ένα μείγμα φυσικού αερίου, ηλιακής ενέργειας, αιολικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας.

Τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου Barney Davis 897 MW και Nueces Bay 635 MW της Talen στο Corpus Christi και την εγκατάσταση 178 MW στο Laredo.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο.

Η CPS Energy είναι κοινοτικός πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και εξυπηρετεί περίπου 907.526 πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος και 373.988 πελάτες φυσικού αερίου στο Σαν Αντόνιο και σε τμήματα επτά γειτονικών κομητειών.