Η ουκρανική κρατική εταιρεία ενέργειας Naftogaz ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ότι η θυγατρική της Ukrgasvydobuvannya πέτυχε το υψηλότερο ημερήσιο επίπεδο παραγωγής φυσικού αερίου από τον Δεκέμβριο του 2018.

«Αυτό το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε λόγω της θέσης σε λειτουργία ενός αριθμού ρεκόρ νέων γεωτρήσεων. Ένας σημαντικός αριθμός αυτών των γεωτρήσεων είναι γεωτρήσεις υψηλού ρυθμού, που παράγουν περισσότερα από 100.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως. Στόχος μας είναι όχι μόνο να διατηρήσουμε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και να αναπτυχθούμε περαιτέρω το 2024», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Naftogaz, Oleksiy Chernyshov.

Σύμφωνα με το Geenergy News, στις 8 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρεία έχει παράγει 38,54 εκατομμύρια κυβικά μέτρα εμπορικού αερίου.

«Από την αρχή του 2024, καταφέραμε να δρομολογήσουμε τρεις γεωτρήσεις υψηλού ρυθμού, οι οποίες μαζί παράγουν 800.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας και ανθεκτικότητας της Ουκρανίας. Είμαι πολύ ευγνώμων στους ειδικούς της Ukrgasvydobuvannya για την αφοσιωμένη εργασία τους και τα αποτελέσματα που φέρνει αυτό», δήλωσε ο κ. Chernyshov.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Ukrgasvydobuvannya έθεσε σε λειτουργία μια νέα ερευνητική γεώτρηση με ημερήσιο ρυθμό παραγωγής 250.000 κυβικών μέτρων.