Ακολουθώντας το παράδειγμα της KPMG, η οποία μετέφερε τα γραφεία της στο βιοκλιματικό κτίριο «The Wave», ιδιοκτησίας της Prodea, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού 44, αλλά και της PWC, που σύντομα θα μετακομίσει στο νέο πράσινο συγκρότημα γραφείων που χτίζει η Dimand στο Μαρούσι, η ΕΥ Ελλάδος ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσει σε νέα γραφεία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου μετεγκατάστασης στα νέα γραφεία, «η εταιρεία θα μετακομίσει και επίσημα στο νέο γραφειακό συγκρότημα που έχει υπό κατασκευή από κοινού η Noval Property με την Brook Lane Capital στο Μαρούσι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πράσινο συγκρότημα γραφείων με το όνομα “The Grid”, στο οποίο όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλού επιπέδου εργασιακή εμπειρία».

Το νέο, βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων θα καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο Μαρούσι, και αναμένεται να παραδοθεί στο πρώτο μισό του 2025 για τις απαραίτητες εργασίες, ώστε η μετεγκατάσταση της εταιρείας να ξεκινήσει μέσα στο 2026. Η EY θα μισθώσει δύο από τα τέσσερα κτίρια του συγκροτήματος, συνολικής επιφάνειας άνω των 12.230 τ.μ. Με την μετακόμιση στο νέο κτιριακό συγκρότημα, η ΕΥ στοχεύει στην περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της. Πρόκειται εξάλλου για δέσμευση του παγκόσμιου οργανισμού της EY που αφορά την επίτευξη μηδενικής καθαρής κατανάλωσης άνθρακα (net zero) το 2025.

Στο πλαίσιο αυτό, τα γραφεία θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, και αναμένεται να λάβουν τις κορυφαίες πιστοποιήσεις LEED Platinum (Leadership in Energy and Environmental Design) και WELL Building Standard. Παράλληλα, θα εξασφαλίζουν την επίτευξη ενεργειακής βαθμίδας Α+, κατά τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, ενώ θα διαθέτουν υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ξεχωριστούς χώρους στάθμευσης για ποδήλατα.

Τα νέα γραφεία στο Μαρούσι, σχεδιάζονται επίσης ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις δυναμικές ανάγκες, τόσο των ανθρώπων, όσο και των πελατών της EY. Στόχος τους είναι να εξυπηρετούν και ευεξία των υπαλλήλων της εταιρείας. Παράλληλα, θα  καλλιεργούν μία ισχυρή αίσθηση κοινότητας και του «ανήκειν», καθώς αναμένεται να είναι χώροι που θα προσφέρουν ευκαιρίες αποφόρτισης από το καθημερινό στρες. Θα υπάρχουν δωμάτια ευεξίας (wellness room) και χώροι σιωπηλής συγκέντρωσης (silent focus areas) και διαλειμμάτων.

Όπως δήλωσε και ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου: «Στην ΕΥ, έχουμε ορίσει ως αποστολή μας τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου. Για εμάς, αυτό σημαίνει να ακούμε τους ανθρώπους μας και να τους εξασφαλίζουμε μία εξαιρετική και μοναδική εμπειρία εργασίας – αυτό που ονομάζουμε “theEYexperience” – να παρέχουμε υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες στους πελάτες μας και να αξιοποιούμε την αιχμή της τεχνολογίας, φροντίζοντας έμπρακτα για το περιβάλλον. Τα νέα μας γραφεία, επιβεβαιώνουν ενεργά τις δεσμεύσεις μας αυτές. Ως η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών – και εργοδότης προτίμησης – στην Ελλάδα, οφείλουμε να είμαστε και πρωτοπόροι στον σχεδιασμό των εργασιακών χώρων, αλλά και της εμπειρίας εργασίας, του μέλλοντος».

Διαβάστε ακόμη