Περισσότερες χώρες από ό,τι αρχικά αναμενόταν υιοθετούν διεθνή πρότυπα δημοσιοποίησης που σχετίζονται με το κλίμα, δήλωσε την Τρίτη ένας παγκόσμιος φορέας θέσπισης κανόνων, αλλά προειδοποίησε ότι οι σημαντικές αποκλίσεις από τα πρότυπα θα έχουν κόστος, σύμφωνα με το Reuters.
Το Συμβούλιο Διεθνών Προτύπων Βιωσιμότητας (ISSB), το οποίο δημιουργήθηκε για να συντάσσει «βασικούς» κανόνες γνωστοποίησης για τις εταιρείες ώστε να σταματήσει το «πράσινο ξέπλυμα», οριστικοποίησε τους κανόνες του πριν από ένα χρόνο και την Τρίτη έδωσε μια ενημέρωση σχετικά με την υιοθέτηση.
Περισσότερες από 20 δικαιοδοσίες λαμβάνουν μέτρα για την εισαγωγή του ISSB σε κάποια μορφή, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 55% της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας κεφαλαιοποίησης των χρηματιστηρίων και περισσότερο από το ήμισυ των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, δήλωσε ο οργανισμός που υποστηρίζεται από την G20.
Σε αυτές περιλαμβάνονται η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Βρετανία, η Βραζιλία, η Κόστα Ρίκα, η Βολιβία, το Χονγκ Κονγκ, η Νότια Κορέα, η Μαλαισία, η Κένυα, η Νιγηρία και η Κίνα.
Η ΕΕ συμπεριλήφθηκε μεταξύ των 20, καθώς το μπλοκ και ο ISSB συμφώνησαν ότι οι αντίστοιχες εταιρικές γνωστοποιήσεις για το κλίμα είναι εναλλάξιμες για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις.
Διαβάστε ακόμη