Επίσκεψη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου που εκσυγχρονίζεται πλήρως με τεχνολογία GIS, πραγματοποίησαν ευρωβουλευτές της ειδικής ομάδας εργασίας για την εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με επικεφαλής τον Siegfried Muresan, ανακοίνωσε με ανάρτηση του ο ΑΔΜΗΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Karlo Ressler, Γιώργος Αυτιάς, Matjaž Nemec, Enikő Győri και Anouk van Brug, ξεναγήθηκε στους χώρους της αναβαθμισμένης υποδομής και ενημερώθηκε για την πρόοδο του μεγάλου project που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.

Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου αποτελεί ένα από τα πιο στρατηγικά έργα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, καθώς είναι κρίσιμο για την αξιόπιστη τροφοδότηση του Λεκανοπεδίου και ο συνδετικός κρίκος της Πελοποννήσου και της Κρήτης με την Αττική.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Ο ΑΔΜΗΕ

Ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) συστάθηκε με τον Ν. 4001/2011 και οργανώθηκε και λειτουργεί ως Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς κατά τις διατάξεις της Οδηγίας 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Εταιρεία ασκεί τις αρμοδιότητες και εκτελεί τα καθήκοντα του Κυρίου και Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4001/2011,  τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος και την άδεια διαχείρισης του EΣΜΗΕ. Η συμμόρφωση του ΑΔΜΗΕ με τις απαιτήσεις που διέπουν το μοντέλο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς πιστοποιήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τον Δεκέμβριο του 2012. Σκοπός της Εταιρείας είναι η λειτουργία, ο έλεγχος, η συντήρηση και η ανάπτυξη του ΕΣΜΗΕ, ώστε να διασφαλίζεται ο εφοδιασμός της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια, με τρόπο επαρκή, ασφαλή, αποδοτικό και αξιόπιστο καθώς και η λειτουργία της Αγοράς Εξισορρόπησης και του διασυνοριακού εμπορίου σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της ισότητας και του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Διαβάστε ακόμη