Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του για την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Μίλτον στη Φλόριντα με ανάρτησή του στο X. Επίσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που υπέστησαν τις συνέπειες του τυφώνα, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται πως ο τυφώνας Μίλτον σαρώνει περιοχές στη Φλόριντα, με την ταχύτητα των ανέμων να φθάνει τα 150 χλμ./ώρα. Υπάρχουν, επίσης, πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς στην κομητεία Σεντ Λούσι. Το «καλό» νέο είναι ότι ο Μίλτον υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο και πλέον θεωρείται κυκλώνας κατηγορίας 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο κυκλώνας έφτασε στη Φλόριντα των ΗΠΑ χθες, Τετάρτη, το βράδυ (τοπική ώρα, ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ως κατηγορίας 3, με ανέμους που έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, έχουν προκληθεί ζημιές και πλημμύρες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο, που ήθελε ολόκληρες περιοχές να «σβήνονται» από τον χάρτη. Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με πάνω από 2 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις να μένουν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, ο κυκλώνας Μίλτον έφθασε στη Φλόριντα, με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ. τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/10). Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) το μάτι του τυφώνα βρισκόταν σε απόσταση 120 χλμ. νοτιοδυτικά από την κεντρική πόλη Ορλάντο.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο X: 

Βαθιά λυπημένος από την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Μίλτον στη Φλόριντα. Οι σκέψεις μας είναι με όλους τους κατοίκους και την ελληνοαμερικανική κοινότητά μας που αντιμετωπίζουν τις συνέπειές του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμη