Νέο πλήγμα δέχθηκε ελληνόκτητο πλοίο από τους Χούθι. Η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO, ανακοίνωσε ότι ένα πλοίο υπέστη σήμερα ζημιές από «βλήμα» στα ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι στη δυτική Υεμένη.

Η UKMTO δεν ανέφερε ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, όμως η tradewindsnews σημειώνει ότι πρόκειται για ελληνόκτητο πλοίο που δέχθηκε χτύπημα από τους Χούθι. Σημειώνεται πως οι Χούθι αναλαμβάνουν τακτικά την ευθύνη για πυρά εναντίον πλοίων που θεωρούν ότι συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Άντεν. Λένε πως με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουν τους Παλαιστινίους της λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με το tradewindsnews, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του αφού χρειάστηκε βοήθεια.

«Ένα μικρό καθαρό δεξαμενόπλοιο ανέφερε ζημιές μετά από τρεις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχεδόν το 30% των επιθέσεων των Χούθι έως τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν εκδηλωθεί σε πλοία ελληνικών συμφερόντων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Lloyd’s List Intelligence.

Διαβάστε ακόμη