Αυτή τη βδομάδα αναμένεται να πάρει οδηγίες από τον φορέα υλοποίησης η εταιρεία που θα προχωρήσει στις έρευνες βυθού για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, το πρωί της Τετάρτης μετά την συνεδρία του Υπουργικού, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Σε ερώτηση για το πού βρίσκεται το ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Υπουργός είπε ότι έχει εξαντληθεί η συζήτηση γύρω από το ηλεκτρικό καλώδιο.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει η ρύθμιση, η οποία είναι ολοκληρωμένη, μετά και την τελευταία απόφαση των δύο ρυθμιστών την περασμένη Δευτέρα για το 50:50 σε περίπτωση τερματισμού του έργου», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη βδομάδα αναμένεται ότι θα πάρει οδηγίες η εταιρεία που θα κάνει την έρευνα βυθού για να ξεκινήσει τη διαδικασία. Επιπλέον, απάντησε ότι η Nexans επανέρχισε τις εργασίες της με οδηγίες του φορέα υλοποίησης.

Ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες βυθού, ο Υπουργός είπε ότι αυτό είναι συγκεκριμένο και έχει συμφωνηθεί με τον φορέα υλοποίησης.

Διαβάστε ακόμη