Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου, δήλωσε ότι είναι δεδομένη η απόφαση για ηλεκτρική διασύνδεση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την υπόλοιπη Ευρώπη και συμμετοχή της στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε, μεταξύ άλλων, να εξασφαλίσει την ασφάλεια στην προμήθεια, αλλά και φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με το ΡΙΚ της Κύπρου.

Μιλώντας σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο του ΤΕΠΑΚ, για την ηλιακή ενέργεια, ο κύριος Παπαναστασίου πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η Κύπρος είναι το μοναδικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκτός της κοινής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί, κατά την έκφραση του, “δολοφόνο” για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αφού είναι υπερδιπλάσια της μέσης τιμής στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Ενέργειας τόνισε, επίσης, ότι τον Ιούλιο του επόμενου χρόνου αναμένεται να απελευθερωθεί και η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, με ευεργετικές επιπτώσεις για τους καταναλωτές.

Διαβάστε ακόμη