Μπιτόνια με πετρέλαιο και στουπιά εντοπίστηκαν σε ξερόχορτα στην λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Κλιμαιτκής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις για εμπρησμό.

Συγκεκριμένα, η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα «αλλά υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης ήχησε το 112 για φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου. Στο σημείο έσπευσαν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.




Σε εξέλιξη βρίσκονται 16 πυρκαγιές

Συνολικά 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 16.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διαβάστε ακόμη