Στην πρωτοβουλία «24 ώρες Καινοτομίας» που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη συμμετείχε το πρόγραμμα TRIERES. Το «24 ώρες Καινοτομίας» αποτελεί μέρος του έργου TEAMIT+, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνδέει την εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα και την επιχειρηματικότητα. Η πρωτοβουλία «24 ώρες Καινοτομίας» διεξήχθη στις 3-4 Δεκεμβρίου και οργανώθηκε ταυτόχρονα σε 3 πόλεις της ΕΕ: στην Κοζάνη, στο Μπιλμπάο της Ισπανίας και στη Γιβάσκιλα της Φινλανδίας.

Όπως αναφέρει το TRIERES με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο LinkedIn, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν νέοι φοιτητές και επαγγελματίες ηλικίας 18-30 ετών, από διάφορους τομείς, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα και προκλήσεις βιωσιμότητας που έθεσαν εταιρείες, συνδυάζοντας την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα. Σε μόλις 24 ώρες, οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν καινοτόμες ιδέες και τις παρουσίασαν σε ένα pitch 3 λεπτών σε κριτική επιτροπή επαγγελματιών και ειδικών, ενώ οι πιο πρωτότυπες ιδέες βραβεύτηκαν.

Το έργο TRIERES έθεσε την πρόκληση ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης επικοινωνιακής στρατηγικής για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων σχετικά με την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας υδρογόνου στη ζωή τους. Μια ενθουσιώδης και δημιουργική ομάδα 8 νέων, υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Παναρέτου, Τεχνικής Ειδικού στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομίλου Motor Oil, εργάστηκε με αφοσίωση και παρέδωσε ένα επαγγελματικό πακέτο επικοινωνίας χρησιμοποιώντας έξυπνα εργαλεία, gamification και λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης για να προσεγγίσει ποικίλα κοινωνικά ακροατήρια.

Το έργο TRIERES που συντονίζει η Motor Oil

Όπως έχουμε αναφέρει στο energygame.gr, το έργο TRIERES αναπτύσσει μια κοιλάδα υδρογόνου μικρής κλίμακας στην Ελλάδα, με επίκεντρο το διυλιστήριο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Θα διασυνδέει τη μονάδα παραγωγής ανανεώσιμου υδρογόνου, το οποίο αναπτύσσει εκεί η εταιρεία, στο πλαίσιο του έργου EPHYRA, με δυνητικούς χρήστες όπως επιχειρήσεις, παρόχους τεχνολογίας, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, οργανισμούς του δημόσιου τομέα και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το έργο, που συντονίζεται από την Motor Oil, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023 και υλοποιείται μέσω κοινοπραξίας 26 εταίρων από 5 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και εταιρείες του Ομίλου: LPC, AVINOIL και Dioriga Gas. Η Motor Oil έχει ήδη προμηθευθεί 4 βυτιοφόρα υδρογόνου, τρία με χρηματοδότηση από το TRIERES και ένα με εξ ολοκλήρου ιδίους πόρους. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου 2028.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη