Η Metlen περιλαμβάνεται στα top picks και συγκεκριμένα στις top 3 επιλογές της Citi του 2025 για τον μεταλλευτικό κλάδο, με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας να προβλέπουν ότι η εταιρεία θα καταγράψει τη δεύτερη καλύτερη μετοχική επίδοση μεταξύ των εταιρειών που καλύπτει η επενδυτική τράπεζα. Μαζί με την Metlen, στις τρεις πρώτες επιλογές της Citi βρίσκονται η Antofagasta και η Fresnillo, δύο εταιρείες του FTSE 100.

Ειδικότερα, στη νέα έκθεση της CITI για European Metals & Mining η επενδυτική τράπεζα διατηρεί αμετάβλητη την Τιμή-Στόχο της Metlen στα 46 ευρώ, και ως εκ τούτου αναμένει ένα upside της τάξης του 40%, το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την Citi, η Metlen πιθανότατα να αποδώσει θετικό FCF (free cash flow – ελεύθερες ταμειακές ροές) έπειτα από δύο χρόνια συνεχούς αύξησης των επενδύσεων. Παρόλο που εκτιμά ότι η ένταση των επενδύσεων θα παραμείνει αυξημένη και το 2025, επισημαίνει ότι η ρευστότητα θα πρέπει να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από τις πωλήσεις στα ηλιακά projects και τη χαλάρωση στη δημιουργία κεφαλαίου κίνησης.

Σύμφωνα με την Citi, τα θεμελιώδη στην παραγωγή μετάλλων της Metlen αναπτύσσονται επίσης ευνοϊκά, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση στην καμπύλη κόστους του αλουμινίου και αναμένεται να επωφεληθεί από την αύξηση των τιμών του αλουμινίου και της αλουμίνας. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο τομέας μετάλλων της Metlen θα συνεχίσει να αποδίδει υψηλά κέρδη το 2024 και το 2025, με την εταιρεία να έχει λάβει προληπτικά μέτρα για την έκθεσή της στο αλουμίνιο, πραγματοποιώντας hedging με ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η Citi επανεπιβεβαιώνει την τιμή-στόχο των 46 ευρώ για τη μετοχή της Metlen, με σύσταση “buy”. Στο θετικό σενάριο, η τιμή της μπορεί να φτάσει τα 61,1 ευρώ, εφόσον επιτευχθούν υψηλότερα περιθώρια στον τομέα των κατασκευών, αυξηθούν οι τιμές των εμπορευμάτων, αυξηθούν οι δυνατότητες παραγωγής αλουμίνας και υπάρξει μεγαλύτερη ισχύ στις ανανεώσιμες πηγές. Αντίθετα, στο αρνητικό σενάριο, η τιμή μπορεί να πέσει στα 26,3 ευρώ, αν η εκτέλεση των έργων στις ανανεώσιμες πηγές είναι απογοητευτική και μειωθεί η παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη