Τη λειτουργία πιλοτικής μονάδας επεξεργασίας σκραπ στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος του ομίλου Metlen Βαγγέλης Μυτιληναίος. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της βιομηχανικής σύναξης που συγκάλεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην Εθνική Πινακοθήκη ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι η αρχική επένδυση της νέας μονάδας ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ και ότι η κανονική λειτουργία της θ’ απαιτήσει μεγαλύτερες επενδύσεις. Η πιλοτική λειτουργία στην Σίνδο θα ξεκινήσει στα μέσα του επόμενου Δεκέμβρη.

Αναφερόμενος στην παραγωγή γαλλίου, ο πρόεδρος του ομίλου Melten είπε ότι ο όμιλος δεν είναι ακόμη έτοιμος για την παραγωγή και επεξεργασία, αλλά φάνηκε βέβαιος ότι η εταιρεία μπορεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ε.Ε. και για την κάλυψη του 100% των αναγκών της Ευρώπης.

Επίσης ο κ. Μυτιληναίος, αποκάλυψε τη ριζική αλλαγή πλεύσης της Ε.Ε., σε ότι αφορά τις αμυντικές επενδύσεις. Οι ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες (EBRD, ΕΙΒ), πλέον είναι ανοικτές να χρηματοδοτήσουν αμυντικές επενδύσεις σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν. Υπ’ αυτή την προοπτική, ο ίδιος δεν θα δίσταζε να ενεργοποιήσει νέες μονάδες παραγωγής αμυντικού εξοπλισμού στη χώρα.

Τέλος αναφερόμενος στα ενεργειακά, ο πρόεδρος της Metlen έκανε δύο προβλέψεις. Πρώτον ότι το target model της Ε.Ε. δεν πρόκειται να αλλάξει, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αλλαγή του, και ότι η τιμή του φυσικού αερίου διεθνώς βρίσκεται σε μια ισορροπία τρόμου προσφοράς και ζήτησης, η οποία μπορεί εύκολα να διαταραχθεί από πολλούς παράγοντες.

Διαβάστε ακόμη