Η Italgas ενισχύει τη δέσμευσή της για την προστασία των εργαζομένων της κατά τις επαγγελματικές αποστολές στο εξωτερικό, χάρη σε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Italgas, Paolo Gallo, και του Επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, Nicola Minasi, υπό την πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, Antonio Tajani.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη μιας συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διεθνών προτύπων ασφάλειας, μειώνοντας τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με επαγγελματικά ταξίδια. Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί στην ενίσχυση της δέσμευσης της Italgas για την ασφάλεια των εργαζομένων της που ταξιδεύουν ή εργάζονται στο εξωτερικό, ευθυγραμμιζόμενο με τις αρχές του «Duty of Care» και τα διεθνή πρότυπα για τη διαχείριση κινδύνων ταξιδιών.

Τα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ Italgas και ιταλικού ΥΠΕΞ για τους εργαζομένους

Η συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, υποστηριζόμενη από την παροχή ειδικών ψηφιακών εφαρμογών, προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους εργαζομένους του Ομίλου. Πέρα από την ενημέρωση που ήδη παρέχεται μέσω της εφαρμογής “Viaggiare Sicuri” και της πύλης “DoveSiamoNelMondo,” οι εργαζόμενοι του Ομίλου έχουν οποιαδήποτε στιγμή πρόσβαση στην εφαρμογή IG DOME. Αυτή η καινοτόμος εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από την Italgas, παρέχει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για την κυκλοφορία, τις καιρικές συνθήκες, τις δημόσιες συγκοινωνίες, τα φυσικά φαινόμενα και τα ζητήματα ασφάλειας στις χώρες που επισκέπτονται. Σε περίπτωση ανάγκης, οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την IG DOME για να ζητήσουν υποστήριξη από τη Μονάδα Ασφαλείας της εταιρείας και να εντοπιστούν, διασφαλίζοντας μέγιστο συντονισμό με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων.

Το Πρωτόκολλο περιλαμβάνει κοινά προγράμματα εκπαίδευσης και ενημερωτικές δραστηριότητες για την προώθηση μιας κουλτούρας ασφάλειας κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών ταξιδιών, προστατεύοντας τους εργαζομένους του Ομίλου Italgas και βελτιστοποιώντας τα μέτρα ασφάλειας που εφαρμόζει η Εταιρεία.

«Η ασφάλεια των πολιτών μας στο εξωτερικό είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο μου – όπως αποδεικνύει και αυτή η συμφωνία – και απαιτεί συνεργασία μεταξύ του Farnesina, του διπλωματικού μας δικτύου και εταιρειών όπως η Italgas», δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Αντόνιο Ταγιάνι, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ομαδικής εργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, δημόσιων και ιδιωτικών, ιδίως σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου.

«Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μελών του Ομίλου μας – δήλωσε ο Paolo Gallo, Διευθύνων Σύμβουλος της Italgas – ήταν πάντα ο πρωταρχικός στόχος των καθημερινών μας ενεργειών. Χάρη στη συνεχή τεχνολογική καινοτομία, μπορούμε να βελτιώνουμε και να καθιστούμε πιο αποδοτικές τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους εργαζομένους μας. Αυτή η στενότερη συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Farnesina μας επιτρέπει να είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στην πρόληψη των κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί μας κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών τους ταξιδιών».

Διαβάστε ακόμη