Η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε δυναμικά στην 5η Διεθνή Έκθεση «Energia.Tec / Ηλεκτρολογικό Υλικό, Φωτισμός, Συστήματα Ασφαλείας, Ηλεκτροκίνηση», που πραγματοποιήθηκε στις 11-13 Οκτωβρίου 2024, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η εταιρεία παρουσίασε τα νέα προϊόντα και λύσεις της για την ασφάλεια στο κτίριο και την κατοικία, την ηλεκτρική φόρτιση, τον κτιριακό και βιομηχανικό αυτοματισμό.

Νέα υλικά ράγας και επέτειος 100 χρόνων από τον πρώτο μικροαυτόματο διακόπτη

Οι μικροαυτόματοι διακόπτες, βασικά πλέον στοιχεία των ηλεκτρολογικών πινάκων, αποτελούν τους «αφανείς ήρωες» στην ασφάλεια του κτιρίου και της κατοικίας. Διακόπτουν αυτόματα τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος όταν ανιχνεύεται βλάβη, αποτρέποντας πυρκαγιές, ζημιές στον εξοπλισμό και πιθανή απώλεια ζωής. Με την άμεση διακοπή της παροχής ρεύματος κατά τη διάρκεια υπερφορτώσεων ή βραχυκυκλωμάτων, έχουν κάνει την ηλεκτρική ενέργεια πιο ασφαλή και αξιόπιστη για σπίτια, επιχειρήσεις και βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την παραγωγή του πρώτου μικροαυτόματου διακόπτη, η Schneider Electric ανακοινώνει την επέκταση της βασικής της σειράς μικροαυτόματων διακοπτών Acti9 iC40, λανσάροντας στην ελληνική αγορά τα προϊόντα 3P+N καθώς και τις αντίστοιχες σειρές προστασίας από διαρροή (RCBO & RCD) , μαζί με τον νέο πίνακα τελικής διανομής τύπου PrismaSeT S, για υψηλές επιδόσεις και τη βέλτιστη εργονομία.

Καθώς τα σπίτια υιοθετούν πιο έξυπνες τεχνολογίες, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι μικροαυτόματοι διακόπτες παίζουν έναν ολοένα και πιο κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση των σύνθετων ενεργειακών αναγκών προστατεύοντας τις ζωές, τις συσκευές και τα σπίτια μας από ηλεκτρικούς κινδύνους, πληρώντας παράλληλα τις απαιτήσεις του προτύπου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Στα πλαίσια της έκθεσης, η Μαρία Κυριαζή, Marketing Offer Manager Home & Distribution, παρουσίασε την πλήρη σειρά υλικού ράγας Acti9 iC40 και του πίνακα PrismaSeT S σε σχετικό workshop για ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες και λοιπούς επαγγελματίες του χώρου.

Νέες λύσεις για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Η Schneider Electric ανακοίνωσε, επίσης, και το λανσάρισμα του νέου οικιακού φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Schneider Charge. Στο αντίστοιχο workshop, o Αλέξανδρος Νταλαγιάννης, EV Chargers Sales Executive της εταιρείας, παρουσίασε τις δυνατότητες του νέου φορτιστή, καθώς και τη σημασία της ασφαλούς εγκατάστασης ως μέρος της ευρύτερης υποδομής ηλεκτρικής φόρτισης που προσφέρει η Schneider Electric. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι την καλωδίωση και εγκατάσταση του νέου φορτιστή καθώς και να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό για να κερδίσουν το νέο μοντέλο.

Πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λογισμικών για επαγγελματίες

Πέραν των νέων υλικών, οι επισκέπτες της έκθεσης, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και για το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, όπως τις λύσεις κτιριακού και βιομηχανικού αυτοματισμού, λύσεις για τη διανομή ισχύος μέσης και χαμηλής τάσης, τα UPS, καθώς και λογισμικά για την παρακολούθηση και διαχείριση της ενέργειας με στόχο την βέλτιστη εξοικονόμηση και αποδοτικότητά της.

Η Schneider Electric, με σταθερή δέσμευση για την υποστήριξη των πελατών και συνεργατών της, εισάγει τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες της και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φροντίζει και για την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών για την προώθηση των λύσεων αυτών στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε ακόμη