Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τον περασμένο μήνα φιλοξένησε στα κεντρικά της γραφεία το 3ο Plenary Meeting του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «DEDALUS», στο οποίο η HERON συμμετέχει ως επικεφαλής του ελληνικού πιλοτικού προγράμματος. Την είδηση έκανε γνωστή ο Όμιλος μέσω ανάρτησής του στο LinkedIn.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το DEDALUS είναι μια διεθνής συνεργασία που επιδιώκει να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους οικιακούς καταναλωτές ενέργειας ώστε να συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες Απόκρισης – Ζήτησης (Demand Response). Επιπλέον, αναφέρεται πως το DEDALUS στοχεύει στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος Απόκρισης Ζήτησης (DR) που θα επεκτείνει τη συμμετοχή των καταναλωτών σε σενάρια πολλαπλών φορέων (συνδυασμός ηλεκτρισμού, θερμότητας και φυσικού αερίου).

Η ανάρτηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο LinkedIn

Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου φιλοξενήσαμε στα κεντρικά γραφεία μας το 3ο Plenary Meeting του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «DEDALUS», στο οποίο η HERON συμμετέχει ως επικεφαλής του ελληνικού πιλοτικού προγράμματος.

Το ερευνητικό έργο «DEDALUS» στοχεύει στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος Απόκρισης Ζήτησης (DR) που θα επεκτείνει τη συμμετοχή των καταναλωτών σε σενάρια πολλαπλών φορέων (συνδυασμός ηλεκτρισμού, θερμότητας και φυσικού αερίου). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αύξηση της κοινωνικής αποδοχής της Απόκρισης Ζήτησης, αναδεικνύοντάς στους ενδιαφερόμενους την απτή αξία της προσφερόμενης υπηρεσίας.
Στη συνάντηση δόθηκε στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μέχρι σήμερα πρόοδο, να συναποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και να συμμετάσχουν στο Exploitation workshop «People-powered Go2Market and Exploitation Strategies Toward EU Replication and Market Scalability», ανοίγοντας το δρόμο για τον μελλοντικό αντίκτυπο του έργου στις οκτώ συμμετέχουσες χώρες, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.

Το DEDALUS είναι μια διεθνής συνεργασία που επιδιώκει να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους οικιακούς καταναλωτές ενέργειας ώστε να συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες Απόκρισης – Ζήτησης (Demand Response).
Η ΗΡΩΝ συμμετέχει ως επικεφαλής του ελληνικού πιλοτικού προγράμματος και μέσω του προγράμματος ΕΝ.Α., στοχεύει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των μελών του πιλότου, βάσει της αντιστοίχισης της κατανάλωσής τους με την παραγωγή από ΑΠΕ.

Διαβάστε ακόμη