Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΔΕΠΠΠ ΑΕ (ΕΛΠΕ), θυγατρική της Helleniq Energy, ενημέρωσε με ανακοίνωσή της πως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 ξεκίνησαν οι εργασίες Γενικής Συντήρησης του εργοστασίου Πολυπροπυλενίου, που βρίσκεται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση αναφέρει πως οι εργασίες θα «κρατήσουν» μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το η εταιρεία επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια της σταδιακής παύσης λειτουργίας των μονάδων τις επόμενες ημέρες, είναι πιθανό να παρατηρηθούν αυξημένες εκτονώσεις στον πυρσό του εργοστασίου και βεβαιώνει πως είναι μια συνήθης διαδικασία και τηρούνται πλήρως οι διεθνείς Βέλτιστες Πρακτικές Ασφαλείας και Προστασίας Περιβάλλοντος, καθώς και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και προστασίας που ορίζει η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. Τέλος, η ανακοίνωση τονίζει πως έχουν ενημερωθεί πλήρως οι αρμόδιες Αρχές για τα παραπάνω.

H ανακοίνωση της Ελληνικά Πετρέλαια ΔΕΠΠΠ ΑΕ

Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΠΠΠ Α.Ε. (Διύλισης, Εφοδιασμού και Πωλήσεων Πετρελαιοειδών & Πετροχημικών) ενημερώνει ότι το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024, έχει προγραμματιστεί η έναρξη εργασιών Γενικής Συντήρησης του εργοστασίου Πολυπροπυλενίου, στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της σταδιακής παύσης λειτουργίας των μονάδων τις επόμενες ημέρες, ενδέχεται να παρατηρηθούν αυξημένες εκτονώσεις στον πυρσό του εργοστασίου. Πρόκειται για συνήθη διαδικασία, η οποία προβλέπεται από τον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων και είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις Βέλτιστες Πρακτικές Ασφάλειας και Προστασίας Περιβάλλοντος, που τηρούνται διεθνώς σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΠΠΠ Α.Ε. διαβεβαιώνει τους κατοίκους της περιοχής ότι τηρούνται στο ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα Ασφάλειας & Προστασίας, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, όπως συμβαίνει, καθημερινά, στη λειτουργία των διυλιστηρίων της. Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί πλήρως οι αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

Πρωταρχική μέριμνα της Εταιρείας είναι να διασφαλίζει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη συνολική ασφάλεια του προσωπικού, των εργαζομένων της, αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον. Νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει με την ολοκλήρωση της επαναλειτουργίας των μονάδων, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη