Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Italgas σε «Baa2», με σταθερή προοπτική. Είναι ο δεύτερος μεγάλος οίκος αξιολόγησης που διατηρεί αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Italgas μετά την Fitch μετά το mega deal εξαγοράς της 2i Rete Gas.

Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης ακολουθεί την ανακοίνωση της Italgas σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την εξαγορά της 2i Rete Gas S.p.A., τονίζοντας ότι, μετά τη συναλλαγή, η Italgas θα συνεχίσει να υποστηρίζεται από το χαμηλό προφίλ επιχειρηματικού κινδύνου των δραστηριοτήτων της, το οποίο υποστηρίζεται από το υψηλό ποσοστό των εσόδων που παράγονται βάσει του ιταλικού ρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο αξιολογείται ως σταθερό και προβλέψιμο.

Επιπλέον, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης λαμβάνει υπόψη την αποτελεσματικότητα των λειτουργικών δαπανών της Italgas, το χαμηλό μέσο κόστος χρέους και την περιορισμένη έκθεση στον κίνδυνο όγκου.

Η Moody’s υπογραμμίζει ότι η αξιολόγηση της Italgas παραμένει περιορισμένη από την έκθεση της εταιρείας στους κινδύνους χώρας που συνδέονται με την Ιταλία (Baa3 σταθερό).

Διαβάστε ακόμη