Η nvisionist συνεχίζει το σερί των διεθνών και εγχώριων βραβεύσεων, με μία ακόμη σπουδαία διάκριση! Η κορυφαία ελληνική εταιρεία αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη Scaleup παγκοσμίως, αποσπώντας το Χάλκινο Μετάλλιο (Bronze Award) στο Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA (Παγκόσμιος Σύνδεσμος Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας).

Η nvisionist συνεχίζει να υψώνει την ελληνική σημαία στις κορυφαίες θέσεις διεθνών θεσμικών διαγωνισμών, αποδεικνύοντας πως αποτελεί μόνιμο εκπρόσωπο της καινοτομίας και έναν διεθνούς βεληνεκούς «παίκτη» με την ανάπτυξη Artificial Intelligent και Computer Vision, με γνώμονα το ESG. Στην ειδική απονομή που πραγματοποιήθηκε στις 07 Οκτωβρίου, στο Γερεβάν της Αρμενίας, στο πλαίσιο του 28ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WCIT), η nvisionist βραβεύτηκε με το Bronze Award, ξεχωρίζοντας ως η 3η καλύτερη Scaleup ανάμεσα σε 32 εταιρείες από όλον τον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο WITSA WORD CUP 2004 είναι μια κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση που αποσκοπεί στην ανάδειξη, επιβράβευση και προώθηση των καλύτερων τεχνολογικών επιχειρήσεων από όλον τον κόσμο. Μέσω της δυναμικής του προσέγγισης, συνδέει τους παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας, προωθεί την καινοτομία και παρέχει μια πλατφόρμα για επενδύσεις, συνεργασία και ανάπτυξη. Παράλληλα, σκοπεύει να αναδείξει τον επόμενο παγκόσμιας εμβέλειας “μονόκερο” (unicorn). Η nvisionist εκπροσώπησε την Ελλάδα, έχοντας ήδη αναδειχθεί ως μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες scale up της Ευρώπης στον φετινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του DIGITALEUROPE, Future Unicorn Awards 2024, με δυνατότητα να αξιολογηθεί η αξία της άνω του €1 δις ευρώ, και αποτελώντας την πρώτη και μόνη παγκοσμίως «back to back» βραβευμένη εταιρεία στα Global ICT Excellence Awards του WITSA (2021,2022).

Ο CEO της nvisionist, κ. Αναστάσιος Αλέφαντος, κατά την παραλαβή του βραβείου, δήλωσε: «Νιώθουμε μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια που όχι μόνο καταφέραμε να ξεχωρίσουμε σε έναν κορυφαίο διεθνή θεσμό, όπως είναι το WITSA Cup, ανάμεσα σε δεκάδες εταιρείες από όλον τον κόσμο, αλλά και επειδή λαμβάνουμε αυτήν τη σημαντική διάκριση εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Η nvisionist είναι εδώ και δίνει για μία ακόμη φορά  το δυναμικό «παρών», αποδεικνύοντας ότι η ελληνική καινοτομία είναι πιο παρούσα και πιο ικανή από ποτέ. Η διεθνής αναγνώριση των προϊόντων μας nvbird®️ και nvFirePro ως κορυφαία παγκοσμίως, μας εμπνέουν να συνεχίσουμε να βρίσκουμε λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και του Quality Control, θέτοντας στο επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη  (ESG)».

Η nvisionist έχει βραβευτεί με συνολικά 25 βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Μέσα από τις συνεχείς διακρίσεις που έχει λάβει από σημαντικούς φορείς για τα καινοτόμα προϊόντα της, αλλά και τις συνεργασίες της με τεχνολογικούς κολοσσούς παγκοσμίου επιπέδου, τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες που καινοτομεί στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Συγχρόνως, έχει αναγνωριστεί ως ένας σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος διεθνώς από τους πελάτες της, για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, αλλά και για την ανάπτυξη έργων πληροφορικής (ICT) υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών, όπως και λογισμικών που κάνουν χρήση αλγορίθμων ΑΙ Computer Vision που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα στο Quality Control και στην επεξεργασία 3D εικόνων και point cloud.

Η nvisionist αποτελεί την πλέον καινοτόμο εταιρεία τεχνολογίας, αξιοποιώντας state-of-the-art τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) στον κλάδο της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Το σύστημα ανίχνευσης πτηνών nvbird®️ είναι η ναυαρχίδα των καινοτόμων προϊόντων της, αποτελώντας μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, δίνοντας υπεραξία στην Αιολική Ενέργεια. Το nvbird®️ δίνει λύση και στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των αιολικών πάρκων και στην προστασία της βιοποικιλότητας, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα με ειδικούς αλγόριθμους και ήχους, προκειμένου να αποτρέψει τη σύγκρουση πτηνών με τα πτερύγια ανεμογεννητριών.

Πρόσφατα, η nvisionist παρουσίασε και το παγκοσμίως καινοτόμο σύστημα πυροπροστασίας nvFirePro. Το  nvFirePro είναι ένα πλήρως αυτόνομο ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά σύστημα πυρανίχνευσης, το οποίο αξιοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (Edge AI, Computer Vision) και μηχανικής μάθησης (Machine Learning) για την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών. Μάλιστα, παρέχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει κάθε εστία πυρκαγιάς σε αστικό, ημιαστικό ή και δασικό περιβάλλον τη στιγμή ακριβώς που εκδηλώνονται και να στέλνει άμεσα ειδοποίηση στις αρχές σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, ταυτόχρονα σε περισσότερα από 100 κέντρα/σταθμούς ενημέρωσης, παρέχοντας ζωντανή ενημέρωση με γεωεντοπισμό «geotag» και live εικόνα σε όλα τα εμπλεκόμενη μέρη και φορείς για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στο πρώτο Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA συμμετείχαν ομάδες από την Αργεντινή, την Αρμενία, την Αυστραλία, το Μπαχρέιν, τη Βραζιλία, την Ταϊβάν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Μαλαισία, τη Μολδαβία, τη Μιανμάρ, το Νεπάλ, τη Ρουμανία, τη Νότια Αφρική, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία και την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη