Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ συμμετείχε στην επετειακή εκδήλωση των 100 χρόνων του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ). Μάλιστα, ο Διευθυντής του Εργοστασίου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης του «ΤΙΤΑΝ», Βασίλης Στρουγγάρης, συμμετείχε στο πάνελ με τίτλο «Κρίσιμα, Στρατηγικά Ορυκτά και η πρόκληση της Κλιματικής Αλλαγής». Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο συγκεκριμένο πάνελ, είχε την ευκαιρία να αναδείξει τον ρόλο του Ομίλου στην πράσινη μετάβαση του κλάδου δομικών υλικών, αλλά και να αναφερθεί σε «πράσινα» έργα του Ομίλου, όπως το έργο IFESTOS, ένα έργο δέσμευσης άνθρακα μεγάλης κλίμακας.

Ο ΤΙΤΑΝ υλοποιεί το συγκεκριμένο έργο στο εργοστάσιό του στο Καμάρι Βοιωτίας, ενώ έχει λάβει και επιχορήγηση από το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ ύψους 234 εκατομμύρια ευρώ, η οποία υπογραμμίζει τη σημασία του για την «πράσινη» μεταστροφή της βιομηχανίας.

H ανάρτηση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στο LinkedIn

O ΤΙΤΑΝ συμμετείχε στην επετειακή εκδήλωση των 100 χρόνων του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), που αποτέλεσε αφορμή για εποικοδομητικές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων της βιομηχανίας και του εξορυκτικού κλάδου.
Ο Διευθυντής του Εργοστασίου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, Βασίλης Στρουγγάρης, συμμετείχε στο πάνελ συζήτησης «Κρίσιμα, Στρατηγικά Ορυκτά και η πρόκληση της Κλιματικής Αλλαγής» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

  • Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, στην πράσινη μετάβαση του κλάδου δομικών υλικών
  • Στον μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας αξίας, από την παραγωγική διαδικασία έως την προσφορά και μεταφορά καινοτόμων προϊόντων τσιμέντου και σκυροδέματος, στοχεύοντας σε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050
  • Στον κρίσιμο ρόλο της τεχνολογίας CCS προς την πράσινη μετάβαση των βιομηχανιών που είναι δύσκολο να περιορίσουν τις εκπομπές τους, όπως η τσιμεντοβιομηχανία
  • Στο έργο IFESTOS, έργο δέσμευσης άνθρακα μεγάλης κλίμακας, που υλοποιεί ο ΤΙΤΑΝ στο Εργοστάσιό του στο Καμάρι Βοιωτίας, το οποίο έχει λάβει επιχορήγηση από το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ ύψους 234 εκατ. ευρώ και θα αποτελέσει ορόσημο για την παραγωγή 3 εκατ. τόνων τσιμέντου μηδενικού άνθρακα.

Διαβάστε ακόμη