Η Sunlight τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα success story στην παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Η επιτυχία της εταιρείας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πανευρωπαϊκά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως για πρώτη φορά ελληνική εταιρεία εκπροσωπήθηκε φέτος στη σύνοδο Choose France που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν. Πριν λίγες ημέρες, η Sunlight παρουσιάστηκε σε εκτενές ντοκιμαντέρ του ZDF με τίτλο «Το Made in Germany τελείωσε;». Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ εξετάζεται η αποβιομηχάνιση της χώρας και η κρίση της οικονομίας. Παράλληλα, δίνονται απαντήσεις στο ερώτημα αν οι χρυσές εποχές της βιομηχανίας στη Γερμανία έχουν παρέλθει ή αν η τρέχουσα ανάπτυξη και οι προκλήσεις είναι απλώς φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η δημοσιογραφική ομάδα του ZDF στρέφει την προσοχή της στην Ελλάδα και αναρωτιέται τι μπορούν να μάθουν από τη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, η Sunlight παρουσιάζεται ως ένα case study, από το οποίο οι Γερμανοί καλό θα ήταν να παραδειγματιστούν, καθώς η δική τους βιομηχανία διανύει μια δύσκολη περίοδο. Η Mariella Röhm-Kottmann, CFO της Sunlight Group, μιλώντας στο ZDF ανέδειξε την ανθεκτικότητα και την αισιοδοξία των Ελλήνων. «Οι Έλληνες, έχοντας βιώσει μια οικονομική κρίση, έχουν μάθει να είναι “πεινασμένοι” και προσανατολισμένοι στη δράση», τόνισε. Όπως αναφέρει η CFO του Ομίλου, «αν έρθετε εδώ τώρα, θα διαπιστώσετε ότι τα στεγανά που υπάρχουν για τους Έλληνες δεν ισχύουν. Θα δείτε μια χώρα με πνεύμα αισιοδοξίας, όπου οι άνθρωποι πραγματικά θέλουν να κάνουν κάτι, που έχουν εξαιρετικές σπουδές και κατάρτιση και επιθυμούν να προχωρήσει η χώρα μπροστά».

Η Röhm-Kottmann εκτίμησε ότι ίσως η Γερμανία έχει καθυστερήσει σε κάποια θέματα λόγω της υπερβολικής γραφειοκρατίας και έχει ξεπεραστεί από την Κίνα. Τόνισε ότι η χώρα ήταν πολύ άνετη με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, ενώ ο κόσμος άλλαζε γρήγορα, γεγονός που οδήγησε σε μια αναντιστοιχία στην πρόοδο. Όμως, πιστεύει ότι η Γερμανία διαθέτει όλα τα συστατικά για να πετύχει, αρκεί να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη