Η nvisionist συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της και να υψώνει την ελληνική σημαία σε κορυφαίους διεθνείς θεσμούς. H ελληνική start-up θα εκπροσωπήσει την καινοτομία, την ανάπτυξη του AI και του Computer vision, όπως επίσης και το ESG, στο Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του Παγκόσμιου Συνδέσμου Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WITSA), το οποίο πραγματοποιείται από τις 04 έως τις 07 Οκτωβρίου στο Γερεβάν της Αρμενίας, στο πλαίσιο του 28ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WCIT). Έτσι η nvisionist συγκαταλέγεται και διαγωνίζεται ανάμεσα στις 14 κορυφαίες Scaleups εταιρείες παγκοσμίως.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο WITSA είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που αποσκοπεί στην ανάδειξη, επιβράβευση και προώθηση των καλύτερων τεχνολογικών επιχειρήσεων από όλον τον κόσμο. Μέσω της δυναμικής του προσέγγισης, συνδέει τους παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας, προωθεί την καινοτομία και παρέχει μια πλατφόρμα για επενδύσεις, συνεργασία και ανάπτυξη. Παράλληλα, σκοπεύει να αναδείξει τον επόμενο παγκόσμιας εμβέλειας “μονόκερο” (unicorn). Η nvisionist, έχει ήδη αναδειχθεί φέτος ως μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες scale up της Ευρώπης στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του DIGITALEUROPE, Future Unicorn Awards 2024, έχοντας τη δυνατότητα να αξιολογηθεί η αξία της άνω του €1 δις ευρώ, και αποτελεί την πρώτη και μόνη παγκοσμίως «back to back» βραβευμένη εταιρεία στα Global ICT Excellence Awards του WITSA (2021,2022).

Η nvisionist, βραβευμένη συνολικά με 24 βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, μέσα από συνεχείς διακρίσεις που έχει λάβει από σημαντικούς φορείς για τα καινοτόμα προϊόντα της, αλλά και συνεργασίες με τεχνολογικούς κολοσσούς παγκοσμίου επιπέδου. Τα τελευταία χρόνια, έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες που καινοτομεί στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Συγχρόνως, έχει αναγνωριστεί ως ένας σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος διεθνώς από τους πελάτες της, για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, αλλά και για την ανάπτυξη έργων πληροφορικής (ICT) υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών, όπως και λογισμικών που κάνουν χρήση αλγορίθμων ΑΙ Computer Vision που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα στο Quality Control και στην επεξεργασία 3D εικόνων και point cloud.

Η nvisionist αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία τεχνολογίας, αξιοποιώντας state-of-the-art τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) στον κλάδο της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Το σύστημα ανίχνευσης πτηνών nvbird®️ είναι η ναυαρχίδα των καινοτόμων προϊόντων της, αποτελώντας μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, δίνοντας υπεραξία στην Αιολική Ενέργεια. Το nvbird®️ δίνει λύση και στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των αιολικών πάρκων και στην προστασία της βιοποικιλότητας, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα με ειδικούς αλγόριθμους και ήχους, προκειμένου να αποτρέψει τη σύγκρουση πτηνών με τα πτερύγια ανεμογεννητριών.

Πρόσφατα, η nvisionist παρουσίασε και το παγκοσμίως καινοτόμο σύστημα πυροπροστασίας nvFirePro. Το nvFirePro είναι ένα πλήρως αυτόνομο ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά σύστημα πυρανίχνευσης, το οποίο αξιοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (Edge AI, Computer Vision) και μηχανικής μάθησης (Machine Learning) για την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών. Μάλιστα, παρέχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει κάθε εστία πυρκαγιάς σε αστικό, ημιαστικό ή και δασικό περιβάλλον τη στιγμή ακριβώς που εκδηλώνονται και να στέλνει άμεσα ειδοποίηση στις αρχές σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, ταυτόχρονα σε περισσότερα από 100 κέντρα/σταθμούς ενημέρωσης, παρέχοντας ζωντανή ενημέρωση και εικόνα σε όλα τα εμπλεκόμενη μέρη και φορείς για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στο πρώτο Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA συμμετέχουν ομάδες από την Αργεντινή, την Αρμενία, την Αυστραλία, το Μπαχρέιν, τη Βραζιλία, την Ταϊβάν, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιορδανία, τη Μαλαισία, τη Μολδαβία, τη Μιανμάρ, το Νεπάλ, τη Ρουμανία, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία.

Διαβάστε ακόμη