Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, και πιο συγκεκριμένα η θυγατρική του INTERBETON, τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στα Βραβεία Περιβάλλοντος 2024 από την Boussias για το πρώτο ολιστικό πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια Μέλισσα». Το νέο project, το οποίο έχει τον διακριτικό τίτλο «Χτίζοντας έναν Καλύτερο Κόσμο Μαζί», γίνεται σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Bee for Planet και περιλαμβάνει την εγκατάσταση περίπου 400.000 μελισσών στο λατομείο του ομίλου στο Λεπενού του Αγρινίου. Οι μέλισσες παρακολουθούνται επιστημονικά για να αξιολογηθεί πώς αλληλεπιδρούν και βελτιώνουν τη βιοποικιλότητα της γύρω περιοχής.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ομίλου ΤΙΤΑΝ στο LinkedIn, οι μέλισσες που εγκαταστάθηκαν στο λατομείο επικονιάζουν πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια λουλούδια και φυτά ετησίως. Με αυτήν την πρωτοβουλία, ο «ΤΙΤΑΝ» δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την επίτευξη των στόχων ESG που έχει θέσει, ενώ στηρίζει τη βιοποικιλότητα της περιοχής στην οποία λαμβάνει χώρα το project. Τέτοιες πρωτοβουλίες κρίνονται απαραίτητες για την προστασία της εγχώριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και για την ενίσχυση και αποκατάσταση της βιοποικιλότητας της χώρας.

Η ανάρτηση του ομίλου ΤΙΤΑΝ στο LinkedIn

Ο Όμιλος TITAN και η θυγατρική του INTERBETON στην Ελλάδα τιμήθηκαν με το Χρυσό Βραβείο στα Βραβεία Περιβάλλοντος 2024 από την Boussias για το πρώτο ολιστικό πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια Μέλισσα», που αποσκοπεί στην προστασία της βιοποικιλότητας σε περιοχές υψηλής οικολογικής αξίας.

Υπό τον διακριτικό τίτλο «Χτίζοντας έναν Καλύτερο Κόσμο Μαζί» και σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Bee for Planet, αυτή η βραβευμένη πρωτοβουλία στην κατηγορία «Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα» περιλαμβάνει την εγκατάσταση περίπου 400.000 μελισσών στο λατομείο μας στο Λεπενού, Αγρίνιο. Οι μέλισσες παρακολουθούνται επιστημονικά για να αξιολογηθεί πώς αλληλεπιδρούν και βελτιώνουν τη βιοποικιλότητα της γύρω περιοχής.

Κάθε χρόνο, αυτές οι μέλισσες επικονιάζουν πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια λουλούδια και φυτά, δημιουργώντας ένα ακμάζον περιβάλλον για την τοπική χλωρίδα και πανίδα. Επιπλέον, θα παράγουν νόστιμο μέλι, το οποίο ήδη απολαμβάνουν ορισμένοι από τους πολύ τυχερούς υπαλλήλους μας.

Στον TITAN, δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα, σε ευθυγράμμιση με τους στόχους ESG του Ομίλου για το 2025 και μετά, αντικατοπτρίζοντας τον σκοπό μας να κάνουμε τον κόσμο ένα ασφαλές, βιώσιμο και ευχάριστο μέρος για να ζούμε!

Διαβάστε ακόμη