Ο ΔΑΠΕΕΠ ανακοινώνει τη δεύτερη από τις τρεις δημοπρασίες Εγγυήσεων Προέλευσης που θα γίνουν εντός του 2024.

Η Δεύτερη δημοπρασία θα διενεργηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 και θα περιλαμβάνει την δημόσια διάθεση τριών διαφορετικών «Προϊόντων Εγγυήσεων Προέλευσης». Και τα τρία αυτά «προϊόντα» αφορούν Εγγυήσεις Προέλευσης για ενέργεια ΑΠΕ που παρήχθη στο πρώτο τρίμηνο του 2024, ήτοι από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2024.

Αναλυτικότερα, το πρώτο προϊόν αφορά Εγγυήσεις Προέλευσης που εκδόθηκαν για ενέργεια που παρήγαγαν Φωτοβολταϊκοί σταθμοί (Διασυνδεδεμένο Σύστημα), το δεύτερο προϊόν αφορά Εγγυήσεις Προέλευσης που εκδόθηκαν για Αιολικούς σταθμούς (Διασυνδεδεμένο Σύστημα) και το τρίτο προϊόν αφορά Εγγυήσεις Προέλευσης που εκδόθηκαν για Αιολικούς σταθμούς που είναι συνδεδεμένοι στο Μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα (Νησιά ΜΔΝ).

Προϊόν 1: ΔΑΠΕΕΠ–2024 – 04 Προϊόν 2: ΔΑΠΕΕΠ–2024 – 05 Προϊόν 3: ΔΑΠΕΕΠ–2024 – 06
782.626 ΕΠ 257.021 ΕΠ 9.683 ΕΠ

Για κάθε προϊόν θα υπάρξει διακριτή δημοπράτηση ανά τρίωρο , ήτοι στις 11:00πμ, στις 2:00 μ.μ. και στις 5:00 μ.μ. (όλες οι ώρες Ελλάδος).

Οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Συμμετεχόντων για τις Δημοπρασίες ΕΠ θα λάβουν πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής στη Δεύτερη Δημοπρασία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Δημοπρασιών ΕΠ. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη δημοπρασία καλούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής έως τις 7 Οκτωβρίου 2024, ώρα 12 μ.μ. μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών ΕΠ απαντώντας στην πρόσκληση συμμετοχής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Δεύτερη Δημοπρασία ΕΠ αλλά δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο ανωτέρω Μητρώο οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους έως τις 2 Οκτωβρίου 2024.

Για το πρόγραμμα, τα έντυπα, τις προϋποθέσεις εγγραφής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται στον Κανονισμό και όλες τις σχετικές πληροφορίες, έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένη ενότητα στον ιστότοπο του ΔΑΠΕΕΠ (www.dapeep.gr)

Διαβάστε ακόμη