Για σημαντικές εξαγορές που εναρμονίζονται με το στρατηγικό πλάνο της ΔΕΗ για περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ, μέσω εμπλουτισμού του ενεργειακού μείγματος με επενδύσεις σε αιολικά πάρκα, κάνει λόγο η JP Morgan. Σχολιάζοντας τα πρόσφατα mega deals της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, επισημαίνει ότι η ΔΕΗ είναι σε θέση να βγει ακόμα πιο ενισχυμένη από την εν εξελίξει ενεργειακή μετάβαση και απανθρακοποίηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παρουσιάζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας της ΔΕΗ με τον όμιλο Κοπελούζου η έκθεση της JP Morgan αναφέρει ότι οι υπογραφές στις τελικές συμφωνίας εξαγοράς αναμένονται πριν φύγει το 2024. Η ΔΕΗ θα καταβάλει συνολικό τίμημα 176 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 106 εκατ. ευρώ σε μετρητά και 70 εκατ. ευρώ σε ίδιες μετοχές.

Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας σημειώνουν ότι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου της ΔΕΗ, για το οποίο ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας Γιώργος Στάσσης ανοίγει τα χαρτιά του στις 24 Νοεμβρίου. Στα 15 ευρώ η τιμή στόχος για τη ΔΕΗ, με σύσταση overweight, που δίνει η JP Morgan για το 2024.

Στην ίδια έκθεση γίνεται αναφορά και στη σχεδιαζόμενη ακύρωση ιδίων μετοχών, ύψους 3,33% του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία ενισχύει περαιτέρω τους κατόχους τίτλων της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη