Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων ανακοινώνει με βαθύτατη θλίψη και οδύνη τον αιφνίδιο θάνατο του στελέχους της, Ειδικού Επιστήμονα, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Προϊστάμενου του Γραφείου Αντιπροέδρου της ΡΑΑΕΥ του Θεματικού Κλάδου Υδάτων.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου υπήρξε από τους παλαιότερους Ειδικούς Επιστήμονες της Αρχής καθώς ξεκίνησε να εργάζεται σε αυτήν από το 2002, προσφέροντας με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες του και συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούσαν στην ενέργεια, στα ύδατα και στην οικονομική και διοικητική οργάνωση της ΡΑΑΕΥ. Ήταν ένας άνθρωπος ευπροσήγορος, εξαιρετικά οργανωτικός, δραστήριος και επιμελής, συναδελφικός, που εργαζόταν άοκνα για το δημόσιο συμφέρον και προσέφερε βοήθεια και στήριξη σε όσους τη χρειάστηκαν.

Η απώλειά του δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στην Αρχή και αυτές τις ώρες της οδύνης και του πόνου, ο Δημήτρης θα είναι πάντα στη σκέψη μας με το λαμπερό χαμόγελό του και την καλοσύνη του.

Η ΡΑΑΕΥ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στους οικείους του.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του εκλιπόντος:

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και είχε καταγωγή από την Πυρσόγιαννη Ηπείρου.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Λωζάνης, έκανε Μεταπτυχιακό στα Ενεργειακά Συστήματα και κατείχε Πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων».

Εργάστηκε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα ως Χημικός Μηχανικός και από το 2002 στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ, νυν ΡΑΑΕΥ) ως Ειδικός Επιστήμονας. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, στέλεχος του Γραφείου Προέδρου της ΡΑΑΕΥ, συντονιστής θεμάτων των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού, στέλεχος της ομάδας ΑΠΕ, καθώς και επικεφαλής της Μονάδας Διοικητικής Υποστήριξης της Αρχής. Το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει καθήκοντα Προϊστάμενου στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της ΡΑΑΕΥ του Θεματικού Κλάδου Υδάτων.

Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα την περίοδο 2017-2020 είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την περίοδο 2015-2017 υπήρξε, διαδοχικά, συνεργάτης του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Δημήτρης Παπαδημητρίου © ΡΑΑΕΥ

Δημήτρης Παπαδημητρίου © ΡΑΑΕΥ

Διαβάστε ακόμη