Η Recom Repower σε συνεργασία με την εταιρεία Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ ολοκλήρωσε και παρέδωσε πρόσφατα το μεγαλύτερο βιομηχανικό έργο net-metering μηδενικής έγχυσης, με ισχύ 1,2 MW στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Recom Repower στο LinkedIn, το έργο ισχύος 1,2 MW «πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ, μια από τις κορυφαίες ελληνικές αλευροβιομηχανίες με πάνω από 100 χρόνια ιστορίας. Από εδώ και στο εξής, η Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε. θα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της σε ηλεκτρική ενέργεια, παράγοντας τη δική της ενέργεια αποκλειστικά με τη δύναμη του ήλιου».

Δίνοντας περισσόερες πληροφορίες για το τεχνολογικό σκέλος του έργου, η Recom Repower επισημαίνει πως «αυτό το καινοτόμο σύστημα περιλαμβάνει τα φωτοβολταϊκά πάνελ Recom Panther 660 Wp τεχνολογίας Half-Cut, που προσφέρουν απόδοση 21,25%, συνδυασμένα με τον τριφασικό μετατροπέα Recom Zeus 100 kW με πολλαπλούς MPPTs. Αυτά τα κορυφαία εξαρτήματα εξασφαλίζουν εξαιρετική απόδοση ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες και εγγυώνται γρήγορη απόσβεση της επένδυσης».

Η συνεργασία της Recom Repower με την Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ αποτελεί μια από τις πολλές συμπράξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν ως στόχο την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από τη βιομηχανία, μέσω της χρήσης καθαρής ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική. Η απανθρακοποίηση της βιομηχανίας, με παράλληλη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, είναι ένα σημαντικό στοίχημα που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργασίες όπως η παραπάνω αποτελούν περιπτώσεις όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων ενός κράτους. Συνεπώς, κρίνονται ως κομβικές για την απανθρακοποίηση της βιομηχανίας και αναμένεται να είναι όλο και περισσότερες στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη