Το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διακρίθηκαν με Χρυσό βραβείο από την «ΔΕΗ Bite Awards 2024», έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, για την πρωτοποριακή εφαρμογή mAiGreece, η οποία με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης αποτελεί εξατομικευμένο Ψηφιακό Βοηθό Ταξιδιού.

Η mAiGreece παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο από την Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κύριο Δημήτρη Παπαστεργίου, σε ειδική εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη και είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 31 γλώσσες, μεταξύ των οποίων οι 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. καθώς επίσης Αλβανικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Τουρκικά, Εβραϊκά, Αραβικά και Κορεάτικα. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες μπορούν να πλοηγηθούν και να εξερευνήσουν εύκολα το πλούσιο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στη γλώσσα τους.

Για την υλοποίηση του έργου έχουν αξιοποιηθεί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι οποίοι προβλέπονται για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Το «mAiGreece» σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής που βασίζονται σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστικού νέφους και υλοποιήθηκε σύμφωνα με το Πρότυπο Υπεύθυνης Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft (Microsoft Responsible AI Standard) διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων διαφάνεια, ισότητα και σεβασμό προς την ιδιωτικότητα των χρηστών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Διαβάστε ακόμη