Η DAS Solar, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην παραγωγή φωτοβολταϊκών πλαισίων, σε συνεργασία με την Smartsun, πρωτοπόρο στον σχεδιασμό και κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδα, έφεραν εις πέρας την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στη βόρεια Ελλάδα με συνολική ισχύ 82 MW. Τα έργα αυτά εξοπλίστηκαν με 136.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια Rectangular N-type TOPCon, που αντιπροσωπεύουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η DAS Solar, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην παραγωγή φωτοβολταϊκών πλαισίων, σε συνεργασία με την Smartsun, πρωτοπόρο στον σχεδιασμό και κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδα, έφεραν εις πέρας την ανάπτυξη ηλιακών πάρκων στη βόρεια Ελλάδα με συνολική ισχύ 82 MW. Τα έργα αυτά εξοπλίστηκαν με 136.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια Rectangular N-type TOPCon, που αντιπροσωπεύουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αντίστοιχα, η SmartSun είναι μια εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών που ιδρύθηκε το 2010 έχοντας ως βασικό της κίνητρο να δημιουργήσει και να προσφέρει καλύτερες ενεργειακές λύσεις στους πελάτες και την κοινωνία γενικότερα. Από τότε μέχρι και σήμερα απασχολούνται εντατικά με έργα κάθε κλίμακας, τα οποία είναι συνυφασμένα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές του διεθνούς Προτύπου ISO 9001:2015.

Σύμφωνα με την DAS Solar, η Ελλάδα είναι μία χώρα με άφθονη ηλιοφάνεια,  με την η ηλιακή ενέργεια να αντιπροσωπεύει περίπου το 18,4% της παραγωγής ενέργειας. Αυτό την καθιστά αυτομάτως μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ηλιακής ενέργειας στο μείγμα ενεργειακής παραγωγής της. Στα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει προωθήσει ενεργά την τεχνολογία PV, καθιστώντας την ηλιακή ενέργεια κρίσιμο παράγοντα στις προσπάθειες της χώρας για επιτάχυνση της καθαρής μετάβασης. Σύμφωνα με έρευνες, η Ελλάδα πρόσθεσε 1,59 GW νέας ικανότητας PV το 2023, σημειώνοντας νέο ετήσιο ρεκόρ.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Smartsun, εκφράζει την ειλικρινή του ευγνωμοσύνη για την επιτυχή συνεργασία, τονίζοντας την άψογη και έγκαιρη παράδοση υψηλής απόδοσης, κορυφαίων μονάδων, ακόμη και μέσα σε σημαντικές παγκόσμιες προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού. Ο Γιώργος Δεμενάγας, διευθυντής πωλήσεων για τη νότια Βαλκανική της DAS Solar, επαινεί τον επαγγελματισμό και την ανταπόκριση της Smartsun καθ’ όλη τη διάρκεια των φάσεων του έργου, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας ως κεντρικού σημείου για την επέκταση της DAS Solar στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το έργο στην Ελλάδα αποτελεί μόνο την αρχή της μεγαλύτερης επίδρασης που η DAS Solar θα συνεχίσει να έχει στο σχήμα του ενεργειακού μέλλοντος. Με στόχο την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής, η εταιρεία είναι έτοιμη να διευκολύνει την παγκόσμια καθαρή μετάβαση προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο, συνεχίζοντας να ωθεί τα όρια της τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης και να καλλιεργεί στρατηγικές συνεργασίες.

Διαβάστε ακόμη