Αιολική ενέργεια © Pexels

IRIDA A.I. TECHNOLOGIES: Επεκτείνεται σε Ευρώπη και Ασία

Ένα από τα ζητήματα που εγείρει η δημιουργία αιολικών πάρκων είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα πτηνά της εκάστοτε περιοχής από τη λειτουργία των αιολικών στροβίλων. Σημαντικό θέμα, λοιπόν, είναι η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της αξιοποίησης αιολικής ενέργειας.

Η IRIDA A.I. TECHNOLOGIES με ανακοίνωση της ενημέρωσε πως επεκτείνει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές με το καινοτόμο σύστημα Bird Protect™. Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία ανήκει στον όμιλο IRIDA GROUP, αυτή η προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης είναι σχεδιασμένη για την προστασία των πουλιών από τους αιολικούς στροβίλους. Το σύστημα Bird Protect™ θα εγκατασταθεί σύντομα σε 69 επιπλέον στροβίλους σε διάφορες χώρες, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συγκεκριμένα, το Bird Protect™ θα εγκατασταθεί σε Ιαπωνία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Ελλάδα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη να επεκταθεί η εγκατάστασή του και σε άλλες χώρες.

Αναλυτικά, η εταιρεία, σε σχέση με τις χώρες που θα εγκατασταθεί το σύστημα, αναφέρει τα εξής:

  • Ιαπωνία: Το Bird Protect™ θα εγκατασταθεί σε 11 στροβίλους σε δύο αιολικά πάρκα.
  • Ιταλία: Το Bird Protect Day & Night™ θα ενσωματωθεί σε 22 στροβίλους σε δύο αιολικά πάρκα.
  • Ισπανία: Το Bird Protect™ σε 4 στροβίλους σε δύο αιολικά πάρκα.
  • Γερμανία: Δύο συστήματα Bird Protect Environmental™.
  • Γαλλία: Bird Protect™ και Bird Protect Environmental™ σε δύο αιολικά πάρκα.
  • Ελλάδα: 28 συστήματα σε τέσσερα αιολικά πάρκα.

Παράλληλα, η IRIDA A.I. TECHNOLOGIES σημειώνει πως οι εγκαταστάσεις μέχρι το τέλος του 2024 θα υπερβούν τις 300 και έτσι θα ενισχύσουν τη θέση τους στην ευρωπαϊκή αγορά λύσεων περιβαλλοντικής προστασίας με τεχνητή νοημοσύνη. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει πως αποστολή της είναι η «επανάσταση» στη λειτουργία των αιολικών πάρκων, προσφέροντας προϊόντα που ενισχύουν την αποδοτικότητα, μειώνουν το κόστος, ενώ προστατεύουν και τη φύση.

Διαβάστε ακόμη

Αναζητηση στο energygame.gr