Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες αυξάνουν τις προσπάθειες τους να διακριθούν με τις κοινωνικές τους δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την καλύτερη αντιμετώπιση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία ELINOIL με ανάρτησή της στο LinkedIn ανέφερε πως στο Αργοστόλι πραγματοποιήθηκε νέα βύθιση από το υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα (RoV) που δώρισε στην Aegean Rebreath, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καμία πηγή ρύπανσης δεν είναι ασήμαντη». Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του ερευνητικού προγράμματος Marine Census, το οποίο συλλέγει και αναλύει δεδομένα σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση σε λιμένες της χώρας. Το RoV χρησιμοποιείται για τη συστηματική συλλογή δειγμάτων νερού και ιζημάτων, καθώς και για την ανέλκυση διχτυών από τον βυθό. Τα δείγματα θα αναλυθούν από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, με στόχο να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες με γνώσεις για τις πηγές ρύπανσης και την ανάπτυξη πολιτικών αντιμετώπισής τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ELINOIL στο LinkedIn:

Στο Αργοστόλι ταξίδεψε για μια ακόμα βύθιση το υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα (RoV) που δωρίσαμε στην Aegean Rebreath, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καμία πηγή ρύπανσης δεν είναι ασήμαντη» που υλοποιούμε μαζί. Με την εισαγωγή του Marine Census, ενός ερευνητικού προγράμματος για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση σε λιμένες της χώρας, φέτος επεκτείναμε το πεδίο δράσης μας.

Έτσι, με τη χρήση του ρομπότ, καθίσταται δυνατή η συστηματική συλλογή δειγμάτων νερού και ιζημάτων, αλλά και η αποτελεσματική ανέλκυση διχτυών από τον βυθό.
Το επόμενο βήμα είναι η ανάλυση και αξιολόγηση των δειγμάτων από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, με σκοπό να ωφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες με πολύτιμες γνώσεις, τόσο σχετικά με τις πηγές ρυπάνσεων, όσο και με την ανάπτυξη εξειδικευμένων πολιτικών αντιμετώπισής τους.

Διαβάστε ακόμη