Η ΔΕΗ υπέβαλε πρόταση επανεξέτασης της υποχρέωσης περικοπών στα φορτία των λιγνιτωρυχείων, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Σχέδιο Άμυνας του συστήματος μεταφοράς. Το Σχέδιο Άμυνας του συστήματος μεταφοράς αποτελεί ένα σύνολο συντονισμένων μέτρων, σχεδιασμένων για τη διατήρηση της ακεραιότητας του συστήματος σε περιπτώσεις διαταραχών. Σκοπός του είναι η εφαρμογή τεχνικών κανόνων και συστάσεων (αυτόματα ή χειροκίνητα), ώστε να διασφαλίζεται η σταθερότητα του συστήματος και η αντιμετώπιση ασυνήθιστων καταστάσεων.

Στην επιστολή της εταιρείας, αναφέρεται η ανάγκη για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του συστήματος υπό κρίσιμες συνθήκες, και ζητείται η αναθεώρηση της υποχρέωσης περικοπής των φορτίων στα λιγνιτωρυχεία. Στόχος είναι να ληφθούν υπόψη παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την προτεραιότητα και τις προϋποθέσεις εφαρμογής των περικοπών, καθώς η διακοπή της λειτουργίας των λιγνιτωρυχείων επηρεάζει τη λειτουργία των θερμικών μονάδων παραγωγής που αυτά τροφοδοτούν.

Η ΔΕΗ τονίζει ότι οποιαδήποτε περικοπή πρέπει να διασφαλίζει ότι δεν θα μειωθεί η δυνατότητα λειτουργίας των θερμικών μονάδων, οι οποίες σε περιόδους κρίσης ενδέχεται να είναι απαραίτητες για την τροφοδότηση του συστήματος με ενέργεια, βάσει του προγραμματισμού τους. Επιπλέον, προτείνεται να περιγραφούν με σαφήνεια οι ενέργειες και οι υποχρεώσεις των αρμόδιων φορέων για την υλοποίηση των περικοπών.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή

Διαβάστε ακόμη