Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η ολοκλήρωση των φωτοβολταϊκών έργων που κατασκευάζονται από την Principia στην Κοζάνη, ενώ ήδη έργα, ισχύος 84MW, βρίσκονται σε δοκιμαστική λειτουργία. Ακόμη 11MW φωτοβολταϊκών έργων έχουν μπει στο στάδιο της κατασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου.

Η Principia αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 64 έργα υπό λειτουργία, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 566MW, ενώ όπως προαναφέρθηκε βρίσκονται υπό κατασκευή, δύο φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 11MW. Την ίδια ώρα, η εταιρία στρέφει το ενδιαφέρον της στην αποθήκευση ενέργειας. Τον περασμένο Φεβρουάριο στον δεύτερο διαγωνισμό αποθήκευσης της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) η Principia εξασφάλισε λειτουργική ενίσχυση για την μονάδα της, ισχύος 49MW, στη Χαλκιδική. Υπενθυμίζεται, πως σε εκείνον τον διαγωνισμό 10 εταιρείες είχαν επικρατήσει για μονάδες συνολικής μέγιστης ισχύος 299,8 MW.

Πρόσφατα, η Principia εξαγόρασε την Dispatch Renewable Energy, ενισχύοντας σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της. H Dispatch διαθέτει μεταξύ άλλων 6 έργα αποθήκευσης στην Κρήτη και άλλα τόσα στα Γρεβενά. Διαθέτει ακόμα 6 έργα αποθήκευσης ενέργειας στην Κοζάνη. Συνολικά, η Principia με 59 αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά πάρκα σε λειτουργία και 7 υπό κατασκευή ηλιακά πάρκα, η Principia παράγει πράσινη ενέργεια ισχύος 577MW, ικανή να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες 300.000 νοικοκυριών.

Διαβάστε ακόμη