Υπεύθυνος ανάπτυξης του κλάδου Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανέλαβε ο Φίλιππος Ρότζερ Τσακίρης, έμπειρο στέλεχος του χώρου των offshore με προϋπηρεσία σε μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού όπως η δανέζικη Orsted και η Siemens Gamesa και συμμετοχή στον σχεδιασμό και κατασκευή του Hywind2, του πρώτου πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο LinkedIn ο κ. Τσακίρης, «H ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ηγείται στην ενεργοποίηση της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει άδεια έρευνας και ανάπτυξης για offshore αιολικό πάρκο ισχύος 400 ΜW στα νότια της Αλεξανδρούπολης, εντός της θαλάσσιας περιοχής που θα αναπτυχθούν τα πρώτα πιλοτικά έργα. Αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οράματος για την ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο ενεργειακό πυλώνα εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, ωθώντας παράλληλα τη χώρα μας προς την επίτευξη των στόχων της για βιώσιμη ενέργεια».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες,  η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα συμπράξει με τη MORE, τον βραχίονα των έργων ΑΠΕ του ομίλου της Motor Oil, για την ανάπτυξη του πιλοτικού offshore στην Αλεξανδρούπολη, εισερχόμενη στη θυγατρική εταιρεία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Αιολική Προβατά στην οποία ανήκει η μια από τις δυο άδειες έρευνας που έχουν δοθεί για υπεράκτια αιολικά στην Ελλάδα στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Η δεύτερη που αφορά σε έργο ισχύος 423 MW ανήκει στη ΔΕΗ που την εξαγόρασε στο τέλος του 2023 από τον όμιλο Κοπελούζου.

Διαβάστε ακόμη