O Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πρώτων Υλών της Αιγύπτου, Καρίμ Μπαντούι υποδέχθηκε χτες τον Πρόεδρο του ελληνικού Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρη Κοπελούζο όπως και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Αποθήκευση Ενέργειας και τη Διασυνδεσιμότητα, Γιάννη Καρύδα. Στη συνάντηση διερευνήθηκαν πιθανές συνεργασίες και επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον πετρελαϊκό τομέα και τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε διάφορους τομείς του φυσικού αερίου και των υποδομών.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Πετρελαίου και Ορυκτών Πρώτων Υλών της Αιγύπτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μπαντούι επιβεβαίωσε ότι ο πετρελαϊκός τομέας πραγματοποιεί ένα εντατικό πρόγραμμα έρευνας και εξερεύνησης με στόχο την επίτευξη νέων ανακαλύψεων που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής και των αποθεμάτων παράλληλα με την ανάπτυξη νέων ανακαλύψεων για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και να ανακουφίσει την πίεση στο λογαριασμό των εισαγωγών, αναφερόμενος στη σημασία της συνεργασίας και της σύμπραξης με παγκόσμιες εταιρείες για τη συμμετοχή και την επένδυση σε έργα Πετρελαίου που ωφελούν όλους.

Ο κ. Μπαντούι πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος διαθέτει ισχυρές υποδομές και εξαιρετικές δυνατότητες που την καθιστούν ικανή να ενισχύσει τη θέση της στην περιοχή ως περιφερειακό ενεργειακό κέντρο και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον πετρελαϊκό τομέα για την εξυπηρέτηση των στόχων της εξασφάλισης και διαφοροποίησης των ενεργειακών πόρων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ελληνικού ομίλου επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα λαμπρό μέλλον στον τομέα του φυσικού αερίου εκμεταλλευόμενη τις ισχυρές υποδομές που διαθέτει, ιδιαίτερα τα εργοστάσια μηχανών φυσικού αερίου, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα του ομίλου να συμμετάσχει σε κάθε νέο διαγωνισμό που θα προκηρύξει η Αίγυπτος το επόμενο διάστημα, αναφέροντας ότι το έργο ηλεκτρικής σύνδεσης μεταξύ της Αιγύπτου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιούνται σήμερα στην Ευρώπη.
Κατά τη συνάντηση διερευνήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού ομίλου και της Egas Gas Company σε διάφορους τομείς, φυσικό αέριο και έργα υποδομής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο μηχανικός Yas Mohamed, επικεφαλής της Αιγυπτιακής Εταιρείας Φυσικού Αερίου Egas, και ο μηχανικός Moataz Atef, βοηθός επικεφαλής της Egas για το Τεχνικό Γραφείο, τα Ειδικά Έργα και την Ασφάλεια Λειτουργίας.

Διαβάστε ακόμη