Με μια σημαντική κίνηση που ενισχύει την παρουσία της στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας, η Libra Group ανακοίνωσε την ενοποίηση των βόρειων ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβανομένων τριών εγκαταστάσεων βιοαερίου στη Λετονία, υπό την ομπρέλα της EuroEnergy. Η EuroEnergy, γνωστή για το ισχυρό χαρτοφυλάκιό της σε ηλιακή, αιολική ενέργεια και αποθήκευση μπαταριών σε Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία, Πολωνία και τώρα στη Λετονία, συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να πρωτοπορεί στον τομέα της καθαρής ενέργειας.

«Η ενοποίηση της θυγατρικής μας στη βόρεια Ευρώπη, που ήταν γνωστή ως Convergen Latvia, στην EuroEnergy έρχεται μετά από μια περίοδο ανάπτυξης για την εταιρεία», σχολιάζει η εταιρεία με ανάρτησή της στο Linkedin. Από την ίδρυσή της το 2007, η EuroEnergy έχει ολοκληρώσει συναλλαγές άνω του €1 δισεκατομμυρίου, με 600 μεγαβάτ (MW) αναπτυγμένα μέσω σχεδόν 180 έργων. Σήμερα, η εταιρεία έχει συνολική παραγωγική ικανότητα άνω των 110 MW και ένα χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη που ξεπερνά τα 640 MW σε όλη την Ευρώπη.

Με την προσθήκη του χαρτοφυλακίου ενέργειας της Λετονίας, η EuroEnergy ενισχύεται με μια δυναμική ομάδα άνω των 20 επαγγελματιών και εξειδίκευση στο βιοαέριο, με εγκαταστάσεις κοντά στις πόλεις Jelgava, Nica και Cesvaine στη Λετονία. Το βιοαέριο παράγεται μέσω αναερόβιας χώνευσης ή ζύμωσης βιοδιασπώμενων υλικών και χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που πωλείται στο εθνικό δίκτυο. Ο Φάνης Μερμηγκούσης, πρώην CEO της EuroEnergy, θα αναλάβει τον ρόλο του Chief Operating Officer και θα συνεχίσει να επιβλέπει την ομάδα της εταιρείας, τα λειτουργικά έργα και τα αναπτυξιακά σχέδια της.

Η EuroEnergy είναι μία από τις τρεις εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας του Ομίλου Libra, με συνολικό χαρτοφυλάκιο άνω των 4 γιγαβάτ (GW) έργων που ανήκουν, αναπτύσσονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε 10 χώρες.

Διαβάστε ακόμη