Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ

Ο παρατεταμένος καύσωνας στα Βαλκάνια και σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σε συνδυασμό με τα κενά στις διασυνδέσεις των δικτύων μεταφοράς ενέργειας αλλά και τις καταστροφές στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας από τον συνεχιζόμενο πόλεμο, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών του ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και οι τιμές στη λιανική και διαμορφώνοντας τελικά μια… μίνι καλοκαιρινή ενεργειακή κρίση.

Οι συνθήκες που βιώσαμε όλοι μας κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου αποκάλυψαν τις σοβαρές αδυναμίες στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις και ιδίως σε αυτές ανάμεσα στις χώρες της Δυτικής και της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τον αδύναμο κρίκο να εντοπίζεται στο τμήμα μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας. Λόγω αυτής της αδυναμίας στο σύστημα διασυνδέσεων, οι τιμές στην Ουγγαρία παρουσίασαν εντυπωσιακές αυξήσεις, πυροδοτώντας ένα φαινόμενο ντόμινο που οδήγησε στην αύξηση των χονδρεμπορικών τιμών σε μια περιοχή που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης και φτάνει έως την Ελλάδα και την Ιταλία, σύμφωνα και με στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι επιδοτήσεις επέστρεψαν

Αξιολογώντας την κατάσταση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων για την άμεση ανακούφιση των οικιακών καταναλωτών ανακοινώνοντας την επαναφορά της επιδότησης ρεύματος, η οποία ανέρχεται στα 0,016 ευρώ ανά κιλοβατώρα για το μήνα Αύγουστο και αφορά αποκλειστικά στα κυμαινόμενα τιμολόγια, δηλαδή στα «κίτρινα» και στα «πράσινα», για καταναλώσεις έως και 500 κιλοβατώρες μηνιαίως.

Πώς απαντά ο ΗΡΩΝ

Ο ΗΡΩΝ, η κορυφαία στην Ελλάδα εταιρεία ενέργειας, βρίσκεται δίπλα στους καταναλωτές, έτοιμος να ανταποκριθεί στην αυτονόητη απαίτηση των πελατών του για ανταγωνιστικές χρεώσεις στο ρεύμα, πηγαίνοντας κόντρα στην άνοδο τιμών.

Για τον λόγο αυτό, παρέχει λύσεις στους οικιακούς καταναλωτές ανάλογα με το ενεργειακό τους προφίλ:

  1. Tον Αύγουστο, οι πελάτες HΡΩΝ με οικιακό «κίτρινο τιμολόγιο» (Υellow Free & Benefit Home, Protect Home και οικιακά προγράμματα της οικογένειας Generous), θα λάβουν από τον ΗΡΩΝΑ επιπλέον έκπτωση ίση με την κρατική επιδότηση και μάλιστα στο σύνολο της κατανάλωσης! Δηλαδή, στην επιπλέον έκπτωση που θα λάβουν οι καταναλωτές δεν θα υπάρχει ο περιορισμός των 500 κιλοβατωρών.
  2. Yellow One Home. Η ανταγωνιστική χρέωση προμήθειας του Yellow One Home, η οποία δεν κρύβει εκπλήξεις καθώς ανακοινώνεται κάθε 1η του μήνα και αφορά στην κατανάλωση του τρέχοντος μηνός. Το τιμολόγιο αυτό προσφέρει ειδικά από τον Αύγουστο έως και το Σεπτέμβριο 2024 εξασφαλισμένη, ανταγωνιστική τελική χρέωση προμήθειας στα 0,0936 ευρώ ανά κιλοβατώρα! Η τελική χρέωση προμήθειας περιλαμβάνει και 20% έκπτωση συνέπειας, για όσους εξοφλούν έγκαιρα τον λογαριασμό τους. Επιπλέον, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το Yellow One θα επωφεληθούν και από την κρατική επιδότηση του Αυγούστου, εξασφαλίζοντας ακόμη χαμηλότερη τελική χρέωση προμήθειας στα 0,0776 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης Αυγούστου!
  3. Επίσης, το μήνα Αύγουστο, ο ΗΡΩΝ διατηρεί αμετάβλητη την τελική τιμή χρέωσης προμήθειας του Ιουλίου, δηλαδή 0,15879 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τους οικιακούς πελάτες στο πρόγραμμα Basic Home («πράσινο» τιμολόγιο). Επιπλέον, οι καταναλωτές θα δικαιούνται και την κρατική επιδότηση 0,016 ευρώ ανά κιλοβατώρα που ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες του Αυγούστου 2024.
  4. Fix Genius Home. Απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές που επιθυμούν τη σταθερότητα στους λογαριασμούς ρεύματος. Το Fix Genius Home είναι το «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος, με ανταγωνιστική χρέωση, σταθερή για έξι μήνες.
  5. «Ενεργειακή κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α». Με τη συμμετοχή τους σε αυτήν, οι οικιακοί καταναλωτές επωφελούνται της πράσινης ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά πάρκα του ΗΡΩΝΑ και τη λαμβάνουν με μορφή πιστώσεων (εκπτώσεων) στις χρεώσεις προμήθειας του λογαριασμού τους στον ΗΡΩΝΑ. Το όφελος δηλαδή από την παραγωγή και πώληση της δικής τους ενέργειας πιστώνεται στο λογαριασμό τους, μειώνοντας το κόστος προμήθειας του ρεύματός τους. Και φυσικά δεν απαιτείται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη, συνεπώς ούτε και η εμπλοκή των καταναλωτών σε γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες τοποθέτησης τους.

Όπως πάντα, με αίσθημα ευθύνης

Ο ΗΡΩΝ, η κορυφαία ιδιωτική εταιρεία ενέργειας στην Ελλάδα στέκεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές. Οι απλές, εύκολες και προσιτές λύσεις που παρέχει ενισχύουν τον ανταγωνισμό και δίνουν τις απαραίτητες επιλογές στους οικιακούς καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τις απρόβλεπτες ενεργειακές συνθήκες του φετινού καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη