Η IRIDA A.I. TECHNOLOGIES, ηγέτιδα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε μια σημαντική συνεργασία με την RWE Italia για την ενίσχυση της προστασίας της άγριας ζωής στο αιολικό πάρκο San Severo, στην Πούλια της Ιταλίας. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Η Irida A.I. Technologies, εξάγει υψηλή τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ένα σύστημα αποτροπής πρόσκρουσης πτηνών για ανεμογεννήτριες, και την εμπιστεύονται παγκόσμιοι κολοσσοί, όπως η Iberdrola, η Enel Green Power και η ABO Wind.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η IRIDA θα εγκαταστήσει 12 προηγμένα συστήματα BirdProtect Day&Night, τα οποία θα προστατεύουν τα πουλιά, συμπεριλαμβανομένων των νυκτόβιων ειδών, γύρω από το αιολικό πάρκο. Επιπλέον, το μοντέλο προστασίας νυχτερίδων της εταιρείας θα διασφαλίσει την ασφάλεια των χειροπτέρων, αποδεικνύοντας την ολιστική προσέγγιση της IRIDA στην προστασία της άγριας ζωής.

Η προηγμένη τεχνολογία της IRIDA βασίζεται σε έναν ακριβή αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, ο οποίος εξαλείφει τις ψευδείς θετικές ανιχνεύσεις, βελτιστοποιώντας την προστασία της άγριας ζωής και την παραγωγή ενέργειας. Αυτή η καινοτομία εξασφαλίζει ότι τα συστήματα λειτουργούν με μέγιστη αποδοτικότητα και αξιοπιστία.

Το αιολικό πάρκο San Severo, το οποίο διαθέτει 12 ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa SG145, θα παρέχει πράσινη ενέργεια σε 70.000 σπίτια κάθε χρόνο στην Ιταλία. Αυτή η πρωτοβουλία όχι μόνο συμβάλλει στους ανανεώσιμους ενεργειακούς στόχους της χώρας, αλλά και προάγει τη συνύπαρξη της τεχνολογίας και της φύσης.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία βιώσιμων ενεργειακών λύσεων που σέβονται και προστατεύουν την άγρια ζωή. Συγχαρητήρια στην ομάδα της IRIDA και στους συνεργάτες τους στην RWE Italia για αυτή την πρωτοβουλία.

Η IRIDA διαθέτει ένα εκτενές χαρτοφυλάκιο με πάνω από 50 έργα. Αυτά τα έργα περιλαμβάνουν την εγκατάσταση συστημάτων προστασίας άγριας ζωής σε αιολικά πάρκα, την ανάπτυξη και εφαρμογή προηγμένων αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε ενεργειακές εγκαταστάσεις. Έχει καθιερωθεί ως διεθνής παίκτης στον τομέα της προστασίας της άγριας ζωής και της βελτιστοποίησης της ενεργειακής παραγωγής μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία έχει παρουσία σε πάνω από 15 χώρες, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της σε διάφορες ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Διαβάστε ακόμη